n kilde sier til nyhetsbyrået AFP lørdag at militæret har avsluttet sin operasjon på hotellet Byblos, og at området er sikret.

Den fredsbevarende styrken i Mali, MINUSMA, har opplyst at en av deres ansatte trolig er blant de drepte i angrepet, som startet fredag. Hotellet er ofte blitt brukt av FN-ansatte i Sévaré.

Ukrainer rømte

Ytterliggående islamister antas å stå bak angrepet, hvor et ukjent antall mennesker ble tatt til fange da angriperne gikk til aksjon.

– De væpnede mennene har trukket inn i bygningen og har tatt personene der inne som gisler. Hæren jobber med en løsning, sa en talsmann for militæret til nyhetsbyrået Reuters fredag kveld.

Natt til lørdag opplyste en militær kilde til AFP at en rekke gisler var blitt reddet av maliske sikkerhetsstyrker.

En ukrainsk statsborger klarte tidlig å rømme fra stedet. Han har fortalt at tre sørafrikanere og en russer var sammen med ham da dramaet startet.

– Hæren har sperret av området fullstendig, og byen er stengt. De har bedt folk om å holde seg hjemme, sa en lokal tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

Bånd til al-Qaida

Angrepet i Sévaré skjedde langt sør for de ytterliggående islamistenes høyborg, som er nord i Mali, i Sahara-ørkenen. De islamistiske opprørene, som har tilknytning til al-Qaida, har den siste tiden gjennomført flere angrep mot regjeringsstyrker og fredsbevarende styrker fra FN.

De fredsbevarende FN-styrkene ankom Mali i 2013, etter at en franskledet militæroperasjon mot opprørene i landet ble innledet i desember 2012. Norge skal fra neste år bidra med et transportfly og treningsstyrker i MINUSMA-operasjonen.

 

Les også: - Det er en risiko for et dramatisk fall

- Kan ikke sitte og lene oss tilbake og ta det rolig

Mesterkokk Geir Skeie slått ned i støvlene av «gratisarbeidende» naborestaurant

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kinesere luksusshopper i Norge:

Kinesere luksusshopper i Norge
Klokker av merket Rolex og Patek Philippe til over hundretusen kroner: Kinesiske turister på luksusshopping i Oslo vet hva de vil ha. Gruppen utgjør omlag 80 prosent av de utenlandske kundene, og butikken har derfor egne ansatte som snakker språket.
01:07
Publisert: