- Vi jakter på tre mistenkte som kan ha vært involvert i fredagens angrep mot Radisson Blu-hotellet, sier en etterforskningskilde.

- Vi gjør alt for å følge sporene etter dem, sier kilden, som ikke vil gå i ytterligere i detalj om hvem det jaktes på.

Ifølge en talsmann for regjeringshæren i landet, major Modibo Nama Traore, letes det også etter flere andre mistenkte.

- Jakten er i gang, og jeg kan si så mye som at vi leter etter mer enn tre personer, sier han.

Diplomatskilt

Hvor mange som deltok i angrepet mot det luksuriøse hotellet i Malis hovedstad fredag, er fortsatt uklart. Hvor det ble av dem etterpå, er heller ikke kjent.

Ifølge hotellansatte ankom fire eller fem angripere hotellet i 7-tiden fredag morgen, kjørende i en bil med diplomatskilt. Hvilken ambassade bilen tilhørte, eller om den var stjålet, er ikke kjent.

Ifølge Traoré ble hotellet stormet av minst ti væpnede menn, som ropte «Allahu akbar» (Gud er størst) på arabisk.

Ni timers beleiring

Rundt 170 gjester og ansatte befant seg på hotellet, og først etter ni timer slo sikkerhetsstyrkene, som fikk støtte av franske og amerikanske spesialsoldater, fast at situasjonen var under kontroll.

Da var minst 21 mennesker drept, seks av dem russiske statsborgere, tre kinesere, én amerikaner og en belgier.

Blant de drepte skal det også ha vært to angriperne, men hvor det ble av de øvrige som deltok i angrepet mot hotellet, er uklart.

FN-soldater i Bamako hevdet fredag kveld at det var funnet 27 drepte i hotellet, men president Ibrahim Boubacar Keita opplyste senere at det riktige antallet var 21.

Tok på seg ansvaret

Den væpnede islamistgruppen Al-Mourabitoun har tatt ansvaret for angrepet og hevder at de hadde støtte fra gruppen al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM).

Al-Mourabitoun ble dannet av AQIM-utbryteren Mokhtar Belmokthar, mannen som sto bak angrepet mot Statoils anlegg i In Amenas i Algerie i 2013.

Gruppen har siden tatt på seg ansvaret for en rekke angrep, deriblant ett mot et hotell i Sevare i Mali i august der 17 mennesker ble drept. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.