Parlamentet på Malta har godkjent utvidelsen av Det europeiske stabliseringsfondet (EFSF), hvilket gjør Slovakia til det eneste eurolandet som ikke har godkjent utvidelsen, skriver Bloomberg News mandag kveld.

Parlamentets avgjørelse på Malta var enstemmig og den maltesiske finansministeren Tonio Fenech sa i et intervju at enstemmigheten viste et klart signal om at selv de minste EU-landene er lojale mot sine forpliktelser.

Uengihet i Slovakia
Slovakia skulle ifølge nyhetsbyrået begynne de politiske debattene mandag. Det er uenighet mellom partiene innad i regjeringskoalisjonen om hvorvidt de skal utvide fullmakten for å hjelpe bankene.

Ifølge kilder i regjeringen ønsker statsminister Iveta Radicova nå å knytte avgjørelsen om EFSF til regjeringen, hvor regjeringen vil tre av dersom EFSF ikke blir godkjent.

Ifølge Bloomberg sier Radicová tirsdag at parlamentet vil stemme på nytt dersom vedtaket om å utvide fondet ikke går gjennom.

Det er totalt 150 seter i det slovakiske parlamentet, og landet regjeres av en sentrum/høyre-regjering, bestående av de konservative SDKU-DS (28), det liberale SaS-partiet (22), kristeligdemokratene (15) og minoritetspartiet Most-Hid (14). Det sosialdemokratiske Smer-partiet (62) og det slovakiske nasjonalistpartiet (9) er i opposisjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.