Etter to års kamp i rettsvesenet kan it-selskapet Mamut trolig endelig legge et stort søksmål bak seg. 24SevenOffice saksøkte dem på det meste for hele 300 millioner kroner. Størrelsen på søksmålet overrasket mange, ettersom det var mange ganger årsomsetningen til 24sevenoffice. Selskapet hevdet at de hadde tapt beløpet etter at Mamut kjøpte deres samarbeidspartner Actice24. Mamut ble anklaget for å ha misligholdt avtalen.

Nå er saken forkastet av høyesterett

- Vi er tilfreds med endelig å nå et punktum i saken, to og et halvt år etter at de hevet avtalen, sier Knut Ekern i Mamut, til Dagensit.no.

Store tall
Etter at avtalen med Active24 ble sagt opp av 24Sevenoffice, ble Mamut saksøkt i mars 2007.

- De krevet først 250 millioner, så 300 millioner, og siden ble beløpet redusert til 30 millioner, uten noen forkl#229, sier Ekern.

24SevenOffice må betale alle saksomkostninger til Mamuts datterselskap Active 24 etter å ha tapt saken enstemmig på samtlige punkter i Oslo tingrett og i Borgarting Lagmannsrett.

Plagsomt
- Har dette krevd mye ressurser fra ledelsen?

- Dette er en sak vi gjerne skulle vært foruten og det å vinne i tre rettsinnstanser er vi fornøyd med, sier Ekern.

24SevenOffice må nå trolig ta ganske store tap etter rettssaken. De har selv rapportert inn kostnader på 4,6 millioner og må også dekke 2,4 millioner av Mamuts utgifter, samt rettsgebyr og utgifter til fagkyndige meddommere.

I tillegg er de dømt til å dekke Active24s tap etter at samarbeidsavtalen ble sagt opp, melder Mamut i en pressemelding.

- Nå håper vi at saken har fått sitt endelige punktum, sier Ekern til Dagensit.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.