Ukens episode av DNs arbeidslivspodkast Mandagsmøtet tar for seg fysisk kontakt på jobb: hvor mye er greit, og hvordan setter man grenser for de nærgående kollegaene?

26 år gamle Hans synes den overdrevne fysiske kontakten han får fra sin 20 år eldre, kvinnelige kollega er så ubehagelig at han vurderer å slutte.

Kollegaen, på sin side, synes han overdriver - er det ikke greit å ta kollegaer på arm, skulder, mage og lår?

Professor i helsepsykologi Bente Træen ved Universitetet i Oslo mener menn har fått for lite trening i å sette grenser - det er noe de fleste kvinner har lært fra de var små. Hun gjester ukens episode av Mandagsmøtet for å hjelpe Hans med den innpåslitne kollegaen.

Hør episoden her, eller finn den der du vanligvis hører på podkast.

Lurer du på noe?

Send oss ditt spørsmål på epost til mandag@dn.no, eller fyll ut skjemaet under!

Hør flere episoder av Mandagsmøtet

Sjefen griner stadig vekk

Hvordan håndterer man den i overkant følsomme lederen?

Sjefene vil alltid på fylla

Fire siviløkonomer er lei av det konstante drikkepresset fra sjefene deres. Er de pripne, eller er det sjefene som er harry og gammeldagse?

Hva gjør man med gutteklubben?

«Finansfrøken» (26) sliter med å bli en del av gutta på jobb, når kollegaen kun gidder å snakke med henne til det kommer en annen mann inn i rommet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.