Ukens innsender er Anita, som har sett seg om etter en ny jobb i rundt fem år.

Hun er klar for nye utfordringer etter å ha hatt samme jobb lenge, men opplever at ingen vil ha henne. Kan det være fordi hun er 52 år gammel?

Når karriererådgiveren hun har brukt har ringt på jobber for henne, har beskjeden nemlig vært at de ikke vil vurdere søkere over 32 år. Det er ikke beskjeden hun selv får, men opplevde å bli kalt inn til intervju på en jobb da hun droppet fødselsdato fra cv-en.

Dette er et fenomen mange har sendt Mandagsmøtet spørsmål om. Rekrutterer Erik Falk Hansen i Avantgarde Search er på plass i studio for å gi råd til erfarne arbeidstagere – og en aldri så liten oppmuntring. For han mener bestemt at løpet på langt nær er kjørt for landets 50-åringer.

I ukens fasit får Åshild svar på hva hun skal gjøre med kollegaen som alltid må slenge om seg med rare og negative kommentarer når han kommer innom kontoret hennes.

Du finner Mandagsmøtet overalt der du vanligvis hører på podkast.

Har du spørsmål om karriere og arbeidsliv?

Da vil vi gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mandag@dn.no, eller fyll ut det anonyme skjemaet under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.