Sjefen: den som kan prate med alle, som alltid er like entusiastisk, som inspirerer og motiverer – og som simpelthen elsker å mingle.

Dette er en lederstereotype mange kjenner til – en typisk Petter Stordalen-type. Men må man være en sånn type for å bli en god leder?

I ukens episode av Mandagsmøtet, DNs podkast om arbeidsliv og karriere, svarer vi på spørsmålet fra Dina. Hun ser for seg å bli leder, men hun trives ikke med store forsamlinger og småprat.

– Man kan fort føle seg litt nedfor at å møte Petter Stordalen. Hvis du har introverte ansatte, kan de bli helt gærne av en veldig ekstrovert sjef, sier kommentator Eva Grinde i ukens episode.

Sammen med ukens gjest, psykolog og gründer, Espen Skorstad, får Dina svar på hva som kreves av en leder – og om det er håp for en lederspire uten de store Stordalen-faktene.

Hør episoden her, eller der du vanligvis finner podkastene dine:

Still oss spørsmål!

Har du et spørsmål – lite eller stort – om jobb og karriere? Send det inn til oss på mandag@dn.no eller fyll inn skjemaet.

Hør flere episoder her

Kvinnelig kollega vil ikke slutte med tafsing

Hans (26) har en kollega som ikke respekterer intimsoner. Hva skal han gjøre for å få slutt på ubehagelig fysisk kontakt?

Sjefen griner stadig vekk

Hersketeknikk eller ikke – innsender opplever at hun er et gissel i sjefens følelser.

Gutteklubb i finansjobben

Hva gjør Finansfrøken med at mannlig kollega bare vil snakke med henne hvis det ikke finnes bedre, mannlige samtalepartnere i nærheten? Elisabeth Grieg gjester Mandagsmøtet for å gi råd om håndtering av mannsdominerte arbeidsmiljøer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.