Omtrent alle fikk jobb lenge før de var ferdige med studiene innen olje og gass - men det var før oljeprisfallet i 2014.

Ukens innsender var ferdig utdannet innen industriell økonomi og petroleumsteknologi for noen år siden. Etter over 100 jobbsøknader og like mange avslag, endte han i en jobb som ikke var relevant for utdannelsen.

Nå er han oppgitt - er det mulig å komme seg på rett karrierevei, når han har vært flere år i en annen bransje? Og er det for sent å søke traineestillinger, når han ikke lenger er nyutdannet?

Ukens gjest, rekrutterer Erik Falk Hansen i Avantgarde Search, mener helt klart det er for tidlig å gi opp - men det er en del grep som må gjøres for å komme ordentlig i gang.

Lurer du på noe om jobb og karriere?

Da vil vi veldig gjerne høre fra deg. Send oss spørsmålene dine på epost til mandag@dn.no, eller fyll ut det anonyme skjemaet under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.