I ukens episode av Mandagsmøtet er det Sofie som spør om råd. Hun jobber i en mannsdominert bransje, men opplever sjeldent at det er et problem.

Unntaket er den eldre kollegaen. Han mener selv han er veldig opptatt av likestilling, men skal likevel til stadighet «beskytte» Sofie mot kollegene - uten at hun har bedt om det.

Samtidig trekker han stadig frem hvor overraskende det er at kvinner er flinke i jobben sin. I møter og på konferanser kan han finne på å si ting som «damer kan være veldig flinke», «hun kan overraskende mye» og «man må være forsiktig med å undervurdere disse damene».

Olje- og energiminister Tina Bru (H) gjester Mandagsmøter for å finne ut hvordan man kan håndtere denne kollegaen - og om han prøver seg på hersketeknikk, eller bare har gått helt feil i forsøket på å inkludere Sofie i arbeidsmiljøet.

Lurer du på noe om jobb og karriere?

Da vil vi veldig gjerne høre fra deg. Send oss spørsmålene dine på epost til mandag@dn.no, eller fyll ut det anonyme skjemaet under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.