I ukens episode får Mandagsmøtet besøk av Spekter-sjef Anne-Kari Bratten.

Hun har selv greid å bli toppsjef uten mastergrad, men tilhører hun den siste generasjonen som kunne klatre til topps uten utdannelse som «inngangsbillett»?

Mandagsmøtet diskuterer hvor viktig formell utdannelse er, og hvordan man skal vise frem at man er like god som masterkandidatene, selvom man «bare» har bachelorgrad.

I ukens fasit kommer et litt enklere spørsmål: Skal Bente sladre til sjefen om at kollegaen hennes søker andre jobber?

Send oss dine spørsmål!

Stort eller smått, «Mandagsmøtet» vil gjerne høre hva du lurer på om jobb og karriere! Send oss en epost på mandag@dn.no.

Her kan du høre flere episoder

Mandagsmøtet er tilgjengelig overalt hvor du vanligvis lytter til podkast!

Forteller man sjefen om psykiske problemer?

Sara kommer ofte sent på jobb på grunn av panikkangst på toget, men vet ikke om hun bør fortelle sjefen om problemet, og hva hun kan forvente seg av tilrettelegging.

Gode jobbintervju-tips

Bjarne skal på intervju hos et finansselskap, og lurer på hvordan han skal oppføre seg på jobbintervjuet. Hvem skal lede samtalen? Og bør man ha klar noen vitser?

Må alle sjefer være Petter Stordalen-utadvendte?

Det lurer Dina på – hun vil gjerne bli leder, men liker ikke de store sosiale settingene. Kan hun likevel prestere i lederrollen?(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.