I ukens episode av Mandagsmøtet tar vi opp et tema vi har fått mange spørsmål om - Hva er innafor når man er referanse for noen, og hvordan sier man fra hvis man ikke vil være referanse?

Mandagsmøtet for bryne seg på Sigrids problem. En bekjent og tidligere kollega vil ha henne som uformell referanse. Problemet er bare at hun har hørt rykter om at han er kjip med dama si, og at han muligens har fått alkoholnekt på jobbfester etter en ubehagelig hendelse. Selv har hun også ligget mer personen. Kan hun likevel være referanse?

Deloitte-partner Eva Gjøvikli er med i studio for å hjelpe Sigrid ut av referanse-knipa.

I ukas fasit får Heidi svar på hvordan hun bør gå frem for å sikre seg jobben hun gjerne vil ha - men ikke før om et par år. Bør man søke en jobb man ikke kommer til å takke ja til, bare for at bedriften skal vite om det til neste gang?

Har du spørsmål?

Vi vil gjerne ha dine spørsmål om karriere og arbeidsliv! Send oss en epost på mandag@dn.no, eller fyll ut det anonyme skjemaet under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.