I ukens episode av «Mandagsmøtet», DNs podkast og jobb og karriere, spør innsenderen om hun like gjerne skal bytte sitt utenlandske navn først som sist, etter å ha søkt haugevis av jobber uten napp.

For å hjelpe henne og andre som føler de blir silt ut av søkerbunken på feil premisser enten det handler om kjønn, alder eller hull i cv-en, har vi fått med oss hodejeger og jobbsøke-ekspert Erik Falk Hansen. Han har noen sterke og klare synspunkter på saken. Som gir håp!

Hør episoden her:

«Mandagsmøtet» er DNs podkast om jobb og karriere der kommentator Eva Grinde, journalist Nora Rydne og en ekspertgjest løser problemer lytterne sender inn.

Podkasten finner du i spilleren i denne artikkelen, på DN.no/mandag eller hvor enn du liker å høre på podkast – for eksempel i Itunes eller på Spotify.

Vil du at vi skal løse ditt problem? Send inn spørsmål om jobb og karriere til mandag@dn.no eller anonymt via dette skjemaet:

Hør de fem første episodene av Mandagsmøtet her:

Trine hatet både jobb og sjef

Trine sluttet i jobben fordi hun hatet både miljøet og sjefen. Nå er hun uten jobb og referanser. Hva skal hun si på neste jobbintervju?

Kan han glemme normale arbeidsdager?

Juniorkonsulent trenger hjelp – bransjen han er i krever at han nærmest må flytte inn på kontoret for å gjøre det bra, men det har han ikke helse til å drive med. Må han rett og slett melde overgang til staten?

Sjefen skjønner ikke personlighetstester

En personlighetstest som skulle være et festlig innslag på jobbens kick-off, blir nå brukt til å bestemme arbeidsoppgaver, noe dagens innsender virkelig ikke er fornøyd med.

Hvordan forhandle lønn

Ukens gjest har en hjemmelekse til Torgeir og andre som skal forhandle lønn. Hvor høyt bør han gå ut?

Kollegaen min er en latsabb - hva skal jeg gjøre?

Det er bare ett aber med den hyggelige nye jenta på teamet. Hun sluntrer unna og gjør minst mulig! Det begynner å irritere vår innsender alvorlig. Hva skal han gjøre?(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.