Mandagsmøtet er DNs podkast om jobb og karriere der kommentator Eva Grinde, journalist Nora Rydne og en ekspert-gjest løser problemer lytterne sender inn. Denne episoden handler om jobbsøking og jobbintervju:

Innsender Trine lurer på hvordan hun går frem for å forklare hvorfor hun sluttet i den forrige jobben og ikke har noen referanser fra sjefen å vise til.

Hun får hjelp av Eva Grinde, Nora Rydne og ukens gjest, hodejeger Erik Falk Hansen som er daglig leder i rekrutteringsbedriften OG-S as.

De avliver dessuten flere myter om jobbsøking. For hvor mye vekt legger hodejegerne egentlig på referansene du selv oppgir? Og må du for enhver pris unngå å snakke negativt om forrige arbeidsgiver på jobbintervju?

Send inn spørsmål

Podkasten finner du i spilleren i denne artikkelen, på DN.no/mandag eller hvor enn du liker å høre på podkast - for eksempel i iTunes eller på Spotify.

Vil du at vi skal løse ditt problem? Send inn spørsmål om jobb og karriere til mandag@dn.no eller anonymt via dette skjemaet:

.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.