De to selskapene EDB og Ergo Group har totalt rundt 10.000 ansatte og blir det nest største it-selskapet i Norden - men ikke alle får bli med videre.

- De årlige synergien på 250 til 350 milllioner kroner vil tas ut i løpet av en 18-måneders periode. To tredjedeler av synergiene vil tas fra bemanning. Det betyr i størrelsesorden 200 pluss fra nedbemanning, hvorav noe vil tas fra innleide konsulenter. Dessuten er it-markedet i bedring, noe som gir en naturlig turnover, sier konsernsjef Terje Mjøs i ErgoGroup på en presentasjon mandag.

Kostnadene for å gjennomføre fusjonen vil være like synergiene det første året, rundt 250 - 300 millioner kroner, skriver TDN Finans.

EDB Business Partner mener at det kombinerte selskapet er godt posisjonert mot segmenter som er ventet å vokse raskere enn markedet.

- Det nye selskapet får ikke så stor avhengighet av enkeltkunder som i hvert fall EDB har hatt. Samtidig vil selskapet ha store kunder, som er en viktig motor for utvikling av produkter og tjenester, sier Mjøs.

Selskapet vil ha rundt 17 prosent av inntektene fra SMB-markedet, et segment som er ventet å vokse raskere enn markedet.

Kjøper utenfor Norge
Det nye selskapet regner med å vokse også ikke-organisk. Under sin presentasjon sa Terje Mjøs at selv om fusjonen vil kreve mye av oppmerksomheten har selskapet til hensikt å delta i konsolideringen i markedet også.

- Vi regner med at ikke-organiske tiltak vil komme utenfor Norge, sier Mjøs.

Nye EDB ErgoGroup ser helt klart på seg selv som et Nordisk selskap. De regner de med konkurransemyndighetene gjør også.

-Vi har gjort noen juridiske vurderinger. Driftmarkedet ses som et nordisk marked med mange lokale og internasjonale spillere, men vi skal ikke forskuttere, sier Mjøs.

Les også: Setter Norge på verdenskartet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.