Saken mot Alain Angelil fortsetter i Oslo tingrett. Hovedspørsmålet i saken så langt er hvem som eide og disponerte en konto i Luxembourg som blant annet er blitt brukt til storsalg av Eltek-aksjer.

Angelil nekter ikke for at det var han som eide kontoen i Credit Agricole, og at aksjene som kom inn der i utgangspunket var hans aksjer.

- Den har skapt mye problemer, den kontoen der. Hadde jeg visst det, hadde jeg aldri opprettet den, utbrøt Angelil i løpet av tirsdagen.

Bekrefter befatning med salg
Han bekrefter også at han har vært delaktig i salgene av aksjer som sto på forvalterkontoen hos Credit Agricole.

- Alle salg har min bror foretatt, eller jeg har foretatt dem på vegne av min bror, svarte Angelil på direkte spørsmål fra rettens formann.

Det som gjør Angelil befatning med Luxembourg-kontoen pikant, er at det er foretatt millionhandler med Eltek-aksjer mens Angelil som primærinnsider skulle holdt seg langt unna handler i aksjen.

Angelil bedyrer at han ikke har gjort det han er tiltalt for. Snarere reagerer han på Økokrims krasse fremferd.

Han forteller hvordan politiet kom på døren i Spania i 2006 og beskyldte han for ”litt av hvert”.

- Så ringer folkene fra Norge, og så fra Skottland og forteller at politiet er der. Det var helt forferdelig, sier han, og legger til at det er hans kone som har lidd mest. Hun har også vært siktet i deler av saken, men saken mot henne er henlagt av kapasitetshensyn.

- Lite etisk å prate med pressen
Angelil mener dessuten politiet har opptrådt uetisk overfor ham.

- Det er veldig lite etisk å snakke rett ut til pressen som om de hadde rett. Jeg er ikke dømt ennå. Per i dag er jeg fremdeles en god mann som har bygget opp en god bedrift. Dommerne er mennesker som kan bli påvirket av det som står der. Jeg og advokaten min har aldri gått til pressen og snakket om saken, sa Angelil, som mener han har en forkl#229 på alle transaksjonene Økokrim har trukket frem for å få han dømt.

Hovedforkl#229en baserer seg på at det hans bror står bak kontoen i Luxembourg. Alain Angelil skal bare ha lånt broren penger og aksjer han har kunnet bruke til investeringer.

Solgte med storrabatt
Angelil forklarer at han lånte ut 200.000 Eltek-aksjer og solgte aksjer i investeringsselskapet Strata med en rabatt på 60 prosent, eller rundt fem millioner kroner, til broren. Han sikret seg så et gjeldsbrev på 10 millioner. Senere skal han ha overtalt broren til å overta Eltek-aksjer som to ansatte hadde blitt sittende med etter å ha påtatt seg garantiansvar i forbindelse med børsnoteringen.

Angelil kom tirsdag stadig tilbake til et muntlig regnestykke der han skulle forklare mellomregningen mellom han og broren Ronald på gitte tidspunkter. Retten har fått se en låneavtale mellom de to brødrene som partene strides om når stammer fra. Økokrim mener de kan bevise at avtalen er produsert i etterkant av aksjonen mot Angelils eiendommer i januar 2006, mens forsvaret bygger på at avtalen stammer fra høsten 1998.

- En forglemmelse
Da en av meddommerne innvendte at det kunne se ut som det i regnestykket til Angelil manglet et lån på fire millioner kroner for overtagelsen av de ansattes aksjer, stoppet Angelil opp.

- Hva som skjedde der, det er jeg ikke hundre prosent sikker på. Ordnet opp med Ronnie? Jeg vet ikke. Seks, pluss fire, pluss 2,5 pluss 1,5. Skulle ha stått fire millioner til, sier Angelil, før han henvender seg til dommerbenken:

- Det er en laps, en forglemmelse av meg. Egentlig skulle det stått fire millioner til, sa Angelil om låneavtalen med broren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.