Det viser en omfattende undersøkelse som interesseorganisasjonen IKT Norge har foretatt blant sine medlemmer og de største kundene av IKT-næringen, skriver Atenposten.

- IKT-bransjen i Sverige og Danmark melder om 10.000 tomme kontorplasser, sier rekrutteringskoordinator og doktorgradsstipendiat ved institutt for informatikk, Omid Myrmotahari til avisen.

Rekrutteringsbonus
Rekruttering på etterskudd er bare en av årsakene til at tilbud og etterspørsel etter arbeidskraft i bransjen ikke er i samsvar. Blant de syv tilfeldig utvalgte IT-bedriftene Aftenposten har vært i kontakt med, har alle planer om utvidelser.

- Vi trenger 200 nye medarbeidere innenfor en periode på 6-12 måneder, sier konsernsjef Endre Rangnes i det 4300 mann store konsernet EDB Business Partners.

- Vi har nettopp hatt et stort push når det gjelder rekrutteringsbonuser, sier administrerende direktør i Software Innovation, Sverre Kjenne.

Det innebærer at de rundt 560 ansatte har fått ekstra informasjon om hva slags kunnskap bedriften ser etter og hva de kan vente i bonus for å ansette nye kolleger. 40-50 nye ansatte i løpet av et år står på Kjennes ønskeliste.

Dårlig markedsføring
- Vi har vært for dårlige til å markedsføre oss, sier generalsekretær Per Morten Hoff i IKT-Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.