Portugals tidligere statsminister ledet EU-kommisjonen fra 2004 til 2014 og begynte i sommer som rådgiver for investeringsbanken Goldman Sachs.

Dette har satt sinnet i kok hos tusenvis av tidligere og nåværende EU-ansatte, som kaller det en åpenbar interessekonflikt.

– Vi er nødt til å statuere et eksempel, slik at alle kan se at den slags oppførsel ikke representerer oss som arbeider for EU hver eneste dag og er stolte av det, sier en av de anonyme initiativtakerne til underskriftskampanjen til den danske avisen Politiken.

Kraftig involvert

152.000 mennesker har til nå undertegnet oppropet med krav om at Barroso fratas pensjonen fra EU, blant dem over 10.000 EU-funksjonærer.

Initiativtakerne viser til at Goldman Sachs var kraftig involvert i finansskandalen som rammet millioner av mennesker, og det var også denne investeringsbanken som bisto Hellas med å skjule kjempeunderskuddet som utløste gjeldskrisen i eurosonen.

– At han går til nettopp denne banken, føles som et sjokkerende forræderi for mange ansatte i EU, sier den anonyme talsmannen for kampanjen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: EU-topp får pepper for børsovergang dnPlus (DN+)

 
Junckers desperate bønn dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Tid for dekkskifte. Har du husket denne?
Gjør du det selv så er det et par ting du må være oppmerksom på, spesielt om du har uorginale felger på dekkene dine.
02:12
Publisert:
 

Prat påvirker ofte markedet
Signaler om produksjonskutt gir store prisutslag på oljeprisen. DNs kommentator Bård Bjerkholt om presidentvalget og andre drivere i markedet.
02:21
Publisert: