Helgens Hardangervidda Marathon ble gjennomført under gode forhold. Løypa som er beskrevet som en av Norges vakreste maratonløyper er også en krevende løype, og vinnerne var enige om at det ikke akkurat var en lett match.

- Flott, men vondt, det var alt vinner i kvinneklassen, Silje Rafaelsen klarte å si om løpet da hun stupte over målstreken etter å ha vært ute i nesten fem timer (4,57,38).

VINNER: Vegard Austevoll fra Bergen løpeklubb vant maratondistansen i Hardangervidda Maraton. FOTO: Kai-Otto Melau

Flere brøt underveis

Løpet gikk opp den stupbratte Simadalen. Deretter krysser deltagerne vidda før de sneier innom Vøringsfossen og løper ned Hjølmodalen mot målgang i Øvre Eidfjord. For mange ble det veldig hardt, og arrangøren melder om at 35 deltagere brøt eller stilte ikke til start.

17-årige Vegard Austevoll fra Bergen Løpeklubb derimot gjennomførte denne styrkeprøven med glans og løp inn til seier på tiden 04,03,57.

- Behagelig og fint helt fram til den siste nedstigningen. Deretter var det helt forferdelig, var Austevolls kommentar til løpet.

I halvmaraton var det Erlend Drivenes og Anita Iversen Lilleskare som vant.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.