- Jeg er meget godt fornøyd med egen prestasjon og plassering, men i likhet med alle andre synes jeg det var utfordrende å holde jevn fart i den sterke vinden, sier Martin Kjäll-Ohlsson.

Svensken, som løper for sportsklubben Vidar, ble beste norskboende i årets utgave av New York Marathon, med en 43. plass og tiden 2.30.56. I tillegg til at løpet går over flere broer i kupert terreng, var været i går preget av sterk vind. Kanskje utgjorde det en fordel for værbitte nordmenn, for videre ned på topp 100-listen blant menn, finner man fire nordmenn.

En norsk andreplass og to tredjeplasser

Ole Kristian Heggheim og Urige Buta kom på en delt 49. plass og tiden 2.32.13. Buta satte ifjor ny rekord under halvmaratonet i Oslo, en rekord som i år ble slått av Sondre Nordstad Moen. Heggheim ble nummer tre i sin klasse, menn 40-44.

I klassen 45-49 år, var det Erik Bergersen som løp inn til tredjeplassen med tiden 2.46.54, mens Helge Johan Fuglseth løp inn til 3.17.25 i klassen 65-69 år.

Videre ned på topp 100 listen finner vi Lars Martin Steen på en 69.plass med tiden 2.36.27, mens tildigere fagansvarlig i Friidrettsforbundet, Finn Kollstad løp inn til en 90. plass med tiden 2.38.51.

Kipsang vant herreklassen

Wilson Kipsang fra Kenya vant herreklassen, på tiden 2.10.59. Det er langt bak rekorden hans fra Berlin i fjor, 2.03.23, og sier dermed noe om forskjellen på de to løypene som henholdsvis representerer en av verdens tyngste og raskeste maratonløyper.

Løyperekorden i New York Marathon er på 2.05.06, og Kipsang sier til løpemagasinet Runners World at han kunne løpt ned mot 2.04 om forholdene hadde vært optimale. Etiopiske Lelisa Desia holdt følge med Kipsang gjennom hele løpet, helt til Kipsang rykket fra de siste 400 meterne i Central Park. Desia kom inn på 2.11.06.

Tobarnsmor seiret i kvinneklassen

I dameklassen var det kenyanske Mary Keitany som vant, med tre sekunder ned til andreplassen, landskvinnen Jemima Sumgong. Dette var hennes første seier etter at Keitany i følge NBC Sports, fødte sin andre sønn i fjor.

Stina Moe var eneste norske kvinne blant de 100 beste kvinnene og ble nummer 51 på 3.00.02.

I alt 516 nordmenn var påmeldt til årets løp.

Sterkt løp av Bersagel

I forkant av New York Marathon møtte DN Aktiv Oslo-baserte Annie Bersagel (31), som hadde som mål å bli blant de fem beste amerikanerne. Hun fullførte et sterkt løp, og ble nest beste amerikaner på 10. plass, med tiden, 2.33.02.

- Det ble taktisk løping, ettersom vi hadde motvind stort sett hele veien. Jeg følte meg sterk på slutten og klarte å slå Deene Kastor, Kara Goucher og World marathon major sammenlagt vinner Edna Kiplagat de siste kilometrene, sier Bersagel.

Vår tids genier  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.