Sammen med to med-gründere jobber jeg fulltid (og vel så det) i VIO - uten lønn.

Jeg lever på lån fra Lånekassen – 7 569 kr i måneden - da jeg ikke har samvittighet til å ta noe mer av sparepengene mine.

Forskjellen på studentlivet og nå er at alle rundt meg har fast jobb med god lønn. Det viser seg i den mindre glamorøse delen av gründerhverdagen:

 

Søndagskvelden går med til å lage lasagne, så jeg har rester å ha med på jobb mandag-fredag. Lasagne er jo døds digg! I alle fall etter å ha spist pasta bolognese til middag hver dag forrige uke...

 

Jeg jobber ofte i helgen og rekker ikke å lage middag for neste uke. Da ender jeg opp med å heller spise havregrøt til middag hver dag.

 

Eller Firstprice tomatsuppe.

 

Og til lunsj er det Wasa Husman som står på menyen.

 

Jeg jobber døgnet rundt i håp om at det arbeidet vi gjør vil gjøre at vi kan ta ut lønn om ikke alt for lenge så jeg slipper å spise havregrøt og knekkebrød hver dag.

 

Onsdag er alltid en bra dag! Da får vi gratis brød fra bakeren på Startup Lab, hvor vi holder til. Da må man hamstre.

 

Høydepunktet i løpet av uken er når vi får gratis rester fra arrangementer på Forskningsparken. Og når vi avtaler møter med eksterne, spør vi om det passer klokken 12 på deres kontor - i håp om at det serveres lunsj da. (Å ta bilde av dette ble for pinlig.)

 

 

Ofte ender jeg opp med å gå i den samme grønne skjorta i viktige møter fordi det er det eneste «business casual»-plagget jeg har fra studietiden - og fordi jeg ikke har tid eller samvittighet til å kjøpe meg en ny skjorte.

 

Hjemme pakker jeg meg inn i ulltøy for å spare på strømmen.

 

Kroppen er i ferd med å forfalle fordi jeg ikke har tid til å trene. Men det ordner seg, fordi jeg får trent i løpet av arbeidsdagen - når jeg sykler byen rundt mellom møter for å slippe å betale for kollektivt.

Som sagt, får jeg ikke lønn og kan ikke forplikte meg til en deltidsjobb. Derfor meldte meg opp til fag på UiO for å benytte meg av Lånekassen.

Overraskende nok har jeg ikke hatt tid til å gå i en eneste forelesning eller levere en eneste oppgave. Dette betyr ingen adgang til eksamen og ikke noe stipend.

Men jeg får i det minste studentrabatt på toget.

Som gründer har man ikke alltid så mye å rutte med og det er ting man må ofre.

Men det er verdt det. For man får muligheten til å skape noe - og muligheten til å jobbe med det man elsker.

Nå skal alle kunne booke sitt private band

I serien «DNs pitchekonkurranse» får du hver uke presentert de mest spennende bedriftsideen i Norge, på under 90 sekunder.

Hvor finner du artistene som er flinke nok til å kunne spille i bryllupet ditt, men samtidig ukjente nok til at du kan ta deg råd til dem? Inspirert av delingsøkonomien vil Lydelig vil koble usignerte artister med spillejobber.

Les mer her.

Nå kan du booke ditt private band
I serien «DNs Pitchekonkurranse» får du hver uke presentert de mest spennende bedriftsideen i Norge, på under 90 sekunder.
01:07
Publisert:


Les også:

Glad for oljesmellen

- Det tar tid å bygge opp

Står på oppstartsstreken dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.