Det opplyser selskapet i sin kvartalsrapport tirsdag.

På forhånd var det ventet et resultat før skatt på 421 millioner kroner, ifølge estimater hentet inn av SME Direkt for TDN Finans.

Verdijusteringen av biomasse var 644 millioner i kvartalet (167)

Selskapet opplyste 12. april at operasjonelt driftsresultat ble rundt 480 millioner kroner i første kvartal. Operasjonell ebit pr kg for den norske virksomheten ble rundt 8,3 kroner i kvartalet.

Driftsresultatet ble 1.168 millioner kroner (443) av en omsetning på 3.752 millioner kroner (3.818). Det var på forhånd ventet en omsetning på 3.753 millioner kroner og et driftsresultat på 511 millioner.

Marine Harvest vurderer nå i tillegg å notere selskapet i det amerikanske markedet som følge av økt internasjonal interesse rundt aksjen.

«Styret har, som et resultat av forbedret drift og som en del av protein-historien, observert en økende internasjonal interesse for Marine Harvest-aksjen. Derfor vurderer nå styret å notere selskapets aksje i det amerikanske markedet», heter det.

Den foreslåtte noteringen har, dersom den blir gjennomført, til hensikt å gjøre Marine Harvest-aksjen lettere tilgjengelig for internasjonale investorer, og gi Marine Harvest en mer likvid, kredittverdig og effektivt priset egenkapital til å bygge opp under videre vekst og konsolidering.

Les også: - Kjøp Marine Harvest nå (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.