Den europeiske sentralbanken (ECB) er klar til å starte kjøp av statsobligasjoner, sier sentralbanksjef Mario Draghi til Die Zeit, ifølge Bloomberg News.

Draghi understreker at ECB er bestemt på å levere på mandatet om en inflasjon på i nærheten av 2,0 prosent pr år, og at det er forskjellige syn på hvordan man skal nå dette målet.

Han minner videre om at ECB styrer pengepolitikken for alle de 19 landene i euroområdet, ikke bare ett, og sier han har intensjon om å fortsette i jobben som sentralbanksjef.

Må stille krav

Obligasjonskjøp-programmer (OMT-programmer) «kan være» lovlig, og er «i prinsipp» på linje med EU-traktaten, sier EUs generaladvokat.

EU-domstolen sier at de muligens må stille noen krav til OMT-programmet.

Generaladvokaten sier Den europeiske sentralbanken må vise en stor grad diskresjon når de utformer og implementerer EUs pengepolitikk, og domstolene må utøve en betydelig grad av varsomhet når de gjennomgår ECBs aktivitet.

Den europeiske sentralbanken mener EU-domstolens uttalelse er en viktig milepæl i anmodningen om en foreløpig dom og skriver at OMT er klart og tilgjengelig.

Det fremgår av en melding fra ECB på Twitter onsdag.

Les også:
USA i dag: Tesla spår svakere salg
Asia i dag: Kinesere parkerer Tesla – salget stuper
Ekstrem kulde kan stoppe olje i nord (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.