Meglerhuset Carnegie rykker til topps i samtlige kategorier i analyseselskapet Extels årlige nordiske meglerhuskåring. 

Beste nordiske meglerhus, basert på provisjonsinntekter

Carnegie kåres til beste nordiske meglerhus på analyse og aksjemegling, og samlet sett for andre år på rad. Samtidig rykker meglerhuset opp fra en femteplass i 2016 til førsteplass innen kategorien selskaps- og ekspertmøter, mens tradingvirksomheten løftes til topps fra en tredjeplass i fjor.

Analysesjef Chr. Frederik Lunde i Carnegie mener meglerhuset høster frukter av stabil bred dekning på megling og analysesiden. Carnegie har valgt å satse på annenhåndsmarkedet. 

– Det er noen som spår aksjemeglerens død, og at roboter skal ta alle jobbene. Det velger vi ikke å tro på, sier Lunde til Dagens Næringsliv.

Han legger til at Carnegie vil være ytterligere styrket gjennom ansettelsen av profiler som oljeanalytiker Oddvar Bjørgan (Nordea Markets) og oljeserviceanalytiker Christopher Møllerløkken (Sparebank 1 Markets) nylig. Begge starter over sommeren.

Lunde påpeker også at Extel-prisene er mer enn bare fjær i hatten.

– Det er hyggelig å få en bekreftelse eksternt, og så tror vi dette legges merke til utenlands spesielt. Vi har allerede fått kommentarer fra flere selskaper ute, sier Lunde.

Carnegie var blant de mest aktive meglerhusene innenfor børsnoteringer i Europa i fjor, der farten var større i Sverige enn i Norge, påpeker han. 

– Vi har hatt en veldig sterk start på 2017 og «pipeline» (antall ventede transaksjoner/oppdrag. red.anm.) er god, sier analysesjefen.

Carnegies topplasseringer kommer kun kort tid etter at investormagasinet «Institutional Investor» ga meglerhuset full pott innen analyse og trading i sin kåring i mai.

«Carnegie grabber topplassen som følge av egenskaper som kvaliteten på aksjemeglerne og kundeservice, tilgang til likviditet, eller eiendeler som enkelt kan bli kjøpt eller solgt», het det i Institutional Investors begrunnelse da.

Aksjesjef Henric Falkenberg i Carnegie mener meglerhusets sterke nordiske posisjon over flere år kombinert med tilsvarende sterk gjennomføringskraft ligger bak resultatene.

– Kombinasjonen har vist seg å være svært verdifull for våre klienter, sa Falkenberg i en melding på tidspunktet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se trailer: «I Am Not Your Negro»
I Am Not Your Negro
01:57
Publisert: