Direktør Jan Digranes i Finans Norge sier at selv om over 100 banker har valgt Vipps som en løsning for mobil betalingsformidling,  er dette markedet fortsatt i sterk bevegelse.

- Det første som vil skje, er at disse løsningene har sagt de ønsker å knytte seg opp mot en nasjonal konto til konto-løsning. Det blir en mye rimeligere løsning enn å gå via de internasjonale kortsystemene slik de gjør i dag. En løsning kan være å benytte den strukturen som er på plass i BankAxept, men det må kobles opp og tilpasse bankenes behov, sier han.

- I 2018 må bankene legge til rette for at andre aktører kan bruke betalingsinfrastrukturen. Da får man en ny dimensjon inn i dette markedet. Det vil skape grunnlag for enda sterkere konkurranse, sier han.

- Vi i Finans Norge mener at uavhengig av hvilken løsning bankene ender opp i nå, er det kjempeviktig for bankene å ha så gode tjenester til sine kunder som mulig når infrastrukturen åpnes opp. Det er da det store slaget kommer til å stå. Det blir knalltøft når Google, Facebook og andre globale aktører kommer inn med sine betalingsløsninger. Hvis ikke bankene har tilpasset seg kundenes ønsker og behov før det skjer, så blir de fort overkjørt, sier Digranes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.