DN skriver fredag om Michael Stang Treschow (28) som nå har arvet hele skogsimperiet Treschow-Fritzøe av mor Mille-Marie Treschow (61). Selv er moren i ferd med å skrive bok.

Les hele historien om generasjonsskiftet - og om hva Mille-Marie Treschow skriver bok om:

Den nye skogsmilliardæren dnPlus (DN pluss)

Lillesøster Victoria Stang Treschow (25) har studert moteledelse i London og sier hun ikke har ønsket å ta over.

- Jeg har mange drømmer, men det å ta over familiebedriften har aldri vært en av dem. Derfor føler jeg meg ekstra heldig som har Michael og synes det er flott og imponerende det han nå gjør, sier hun og legger til adjektivene hun mener beskriver ham best:

Michael Stang Treschow tar over milliardverdier.
Michael Stang Treschow tar over milliardverdier. (Foto: Fartein Rudjord)
- Michael er engasjert, disiplinert, klok, arbeidsom og målrettet. Dette er egenskaper som vil bidra til at han blir en dyktig forretningsmann. Jeg føler meg heldig som har en storebror som er så flott og som ønsker å ta på seg denne oppgaven, det står det stor respekt av.

25-åringen jobber som produktansvarlig i Sixbondstreet.no, en norsk nettbutikk for møbler og interiør.

Det er kjent at hun også har overtatt familieverdier, men hun vil ikke gå nærmere inn på dette. I skattelistene for 2013 står hun oppført med 101 millioner kroner i formue.

«Splittelse og uvennskap»

– Hun har valgt å gjøre sine egne ting, sier storebror Michael.

– Noe av grunnen til at familiebedriften har holdt ut lenge, er at én overtar. Det er som regel sånn at en gründer bygger opp et selskap, en annengenerasjon driver det, også blir det kanskje gitt videre til tre-fire forskjellige barn. Og så ender det ofte med splittelse og uvennskap, og det blir solgt, fortsetter han.

Søsteren sier hun er enig i dette.

- Men dette er situasjonsbetinget og vil variere fra familie til familie eller fra bedrift til bedrift, sier hun.

«Tradisjon»

Storebror føyer seg nå inn i rekken av unge arvinger av milliardbedrifter, i selskap med blant andre Cecilie Fredriksen, Caroline Hagen Kjos, Kristian Monsen Røkke, Gustav Magnar Witzøe og Katharina Andresen.

– Det er ikke det jeg går og tenker mest på. Verdiene våre er der ute i skogen. Det er ikke sånn at vi sitter med mye «cash». Da investerer vi i så fall videre, sier 28-åringen.

Hans mor Mille-Marie Treschow bekrefter tradisjonen er at én overtar.

- Jeg føler meg meget komfortabel med å overføre bedriften til neste generasjon etter nesten 30 år i eiersetet. Michael er eldst, og vi har som tradisjon i familien at bedriften kun skal gå til en arving, slik at bedriften kan beholdes samlet og være styrket til videre drift og omstilling i et stadig mer skiftende marked, sier hun.

 

Les også:

Kamuflerte dysleksien

Tjuvholmen-leilighet Steg fire mill. på syv måneder dnPlus

Kathrine Fredriksen: - Vi skal nok ta over, begge to  

John Fredriksens døtre får en stadig mer sentral rolle i Fredriksen-systemet:

- Bygger opp det sterkeste teamet vi kan få fatt i

- Dette er en ny tid for oss dnPlus

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.