Amerikanske aksjeindekser er nær sine høyeste nivåer noensinne, og det har ikke vært mindre frykt å spore i markedet siden tiden før finanskrisen.

Det i seg selv er nok til å gjøre mange nervøse.

En som ikke tror de gode tidene på verdens finansmarkeder komme til å vare så veldig lenge til, er Thomas von Koch, sjef i skandinavias største oppkjøpsfond EQT.

  – Stormen kommer, varsler von Koch i et intervju med Bloomberg. Thomas von Koch, som skal ha spådd riktig både om brexit og Trumps seier i presidentvalget, har vært EQT-sjef siden 2014, men har jobbet i selskapet siden 1994.

 Ifølge von Koch er markedet på vei mot et stort sjokk der de fleste typer eiendeler vil bli rammet, og der det blir vanskelig å beskytte sine investeringer. 

Som forklaring viser han til økende politisk uro i verden og at sentralbankene i USA, Japan og EU på et tidspunkt må redusere sine balanser, noe som «vil suge» penger ut av verdens største økonomier.

Kan fordampe raskt

– Det er en tornadovarsel og vi befinner oss på prærien i Midtvesten. Vi må bare forberede oss for når den treffer oss, sier han til Bloomberg.

EQT-sjefen sier investorene må begynne å nedjustere forventningene sine.

– La oss være ærlige, forventet avkastning må kuttes. Det er en overdreven stor kapitalinngang i vår bransje.

Men hvis det kommer en smell i aksjemarkedet så sier von Koch at overfloden av kapital kan fordampe i løpet av en måned.

– Vi er på et veldig urolig sted, og ingen har egentlig tatt hensyn til det når det gjelder prising av eiendeler. Det er ikke noe annet enn en «bonanza», sier Thomas von Koch til Bloomberg.

 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Verdensøkonomien på 30 sekunder
Aksjemarkedet i Kina er i hovedsak et spille Casino, sier sjefsøkonom i Swedbank, Harald Magnus Andreassen.
00:31
Publisert: