Tyskland bruker en «grovt undervurdert» euro til å utnytte USA og sine partnere i EU, sier Peter Navarro, som er USAs topprådgiver for handel, i et intervju med Financial Times. 

Det melder TDN Finans. 

Navarro sier til avisen at euro er som en «implisitt tysk mark» som gir Tyskland fordel overfor sine hovedpartnere. Hans syn antyder at den nye administrasjonen i USA fokuserer på valuta som del av sin «hardtslående» tilnærming rundt handelsforbindelser, skriver avisen.

 TTIP-forhandlingene døde

Navarro sier også at Tyskland er en av hovedhindringene for en handelsavtale mellom USA og EU, og erklærer at samtalene med EU om Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) for døde.

Mandag for en uke siden trakk president Donald Trump USA ut av forhandlingene om frihandelsavtalen TPP mellom USA og Stillehavsregionen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.