Fredag morgen legger Oljefondet frem resultat på en pressekonferanse i Norges Bank. Rapporten viser at Oljefondet fikk en avkastning på 2,1 prosent i tredje kvartal. Dette var 0,2 prosentpoeng svakere enn referanseindeksen.

Oljefondet er i ferd med å kjøpe seg opp til en aksjeandel på 70 prosent. Stadig mer av fondets avkastning er dermed en funksjon av svingningene i det globale aksjemarkedet. Etter et svakt første kvartal for globale aksjer, hentet disse seg inn i andre kvartal, mens det er tredje kvartal også gikk ytterligere opp med 3,1 prosent.

– Den varierende utviklingen skyldes til dels ulike forventninger til fremtidig økonomisk vekst, og usikkerhet knyttet til effektene av økte handelsbarrierer, sier Yngve Slyngstad, leder for Norges Bank Investment Management (NBIM) i en melding.

Resten av fondet er plassert i obligasjoner og en liten del, rundt tre prosent, i eiendom. Obligasjonene fikk en avkastning på -0,3 prosent, mens avkastningen på fondets eiendommer i London, Paris, New York og andre storbyer endte på 1,9 prosent i kvartalet.

Oljefondets markedsverdi var ved slutten av kvartalet på 8478 milliarder kroner, mot 8337 ved utgangen av andre kvartal. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.