Den norske Porsche-importøren Autozentrum Sport leverer nok et år med kraftig vekst. Selskapet endte 2018 med en omsetning på 872,4 millioner kroner. Det er en vekst på nesten 37 prosent sammenlignet med året før.

– Vi er veldig fornøyde. Det er gode tall og vi har fått gjort de tingene som gjør at vi kan drive en riktig business. Tidligere har vi hatt utfordringer med eurokursen, men den har vi hatt bedre kontroll på nå. Det har også vært viktig å ha et riktig antall biler inne, sier administrerende direktør Morten Scheel i Autozentrum Sport.

Administrerende direktør Morten Scheel kan glede seg over nok et toppår.
Administrerende direktør Morten Scheel kan glede seg over nok et toppår. (Foto: Gunnar Lier)

Veksten gjør også utslag på resultatet. Importøren ender med et resultat på 46,4 millioner kroner. Det er økningen fra 39 millioner kroner året før.

– Panamera og Cayenne har gjort det veldig sterkt, og lagt seg oppå de andre gode resultatene. Vi satte ny salgsrekord i Norge i 2018, sier Scheel.

Elbilsalget i Norge har virkelig tatt av de siste årene. I 2018 var elbilandelen, inkludert bruktimport, på 34 prosent, Norges mest solgte bil i fjor var en elbil og i mars i år var over halvparten av alle nyregistrerte biler elektriske for første gang. Porsche har enda ingen elbiler på det norske markedet, men det er i ferd med å endre seg.

Arne Fredly har bestilt sportsbiler for en kvart milliard. Se bilene her.
00:53
Publisert:

I løpet av året skal den første elektriske Porschen, sedanen Taycan, rulle ut på norske veier.

– Den er planlagt på slutten av året. Det er nå over 2800 på venteliste, sier Scheel.

På tross av at importøren endelig kan ta del i elbilfeberen, har ikke den administrerende direktøren tro på at dette skal ha en positiv effekt på salget med det første.

– 2019 blir et litt mer krevende år. Vi har noen forsinkelser på leveranser. I tillegg kommer det nye elbiler på tampen på året, og vi må gjennomføre store investeringer i blant annet infrastrukturen for å være klare. Resultatmessig blir det nok et mellomår.

Likevel fortsetter Porsche å satse hardt på elbil. I februar offentliggjorde selskapet at de vil lage en elektrisk versjon av SUV-en Macan. Denne modellen ligger imidlertid litt lengre frem i tid.

Morselskapet Autozentrum Holding merker også veksten, og ender første gang opp med et omsetning på over en milliard kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.