I slutten av mars skrev DN om den tidligere så profilerte aksjeanalytikeren Aasulv Tveitereid, som da hadde gått på stygge smeller i den børsnoterte treningskjeden Sats og elektronikkselskapet Kitron. Bare i sistnevnte selskap var papirtapet 28 millioner kroner.

Overskudd hvert år

Nylig kom Tveitereids heleide investeringsselskap Aat Invest med resultat for i fjor og det viste et resultat før skatt på 32,3 millioner kroner. Det er en kraftig fremgang fra året før der investoren kun tjente 11,2 millioner kroner. Ved inngangen til 2020 hadde selskapet en egenkapital på 174,4 millioner kroner. Hans investeringsselskap hadde ved inngangen til dette året markedsbaserte aksjer til en verdi av nær 162 millioner kroner.

De siste fem årene har investoren tjent til sammen 145 millioner kroner gjennom Aat Invest.

Tveitereid var kjent for å være blant Norges mest treffsikre oljeserviceanalytikere frem til han i 2008 sa opp jobben i SEB Enskilda for å bruke mer tid på familie og trening.

Etter noen år med fri valgte imidlertid Tveitereid i 2011 å satse for fullt på egne investeringer gjennom selskapet AAT Invest.

Siden den gang har investeringsselskapet hans levert overskudd hvert eneste år.

Traff på TGS og Spectrum

Noe av grunnen til det gode resultatet er Tveitereids treffsikkerhet på investeringer innen nettopp oljeservice. Han solgte seg ut av sektoren i 2013 og unngikk dermed den kraftige nedturen mellom 2014 og 2016, der oljeserviceindeksen på Oslo Børs falt over 70 prosent. Mens oljenæringen kjempet seg gjennom en av historiens tøffeste kriser hadde Tveitereid mye av sine penger investert i forbrukslånsbanker, en voksende sektor som gikk som en kule på børsen frem til regjeringen begynte å bremse veksten i 2018. Etter å ha holdt seg unna oljeservice i flere år, startet Aasulv Tveiteried på tampen av 2017 å laste opp med aksjer i seismikkselskapene TGS og Spectrum. Begge aksjene steg bratt frem til sensommeren 2018 og var på det meste opp rundt 80 prosent verdi i forhold til november 2017. Ved inngangen til fjoråret satt han plassert i begge aksjene og det er også mye av grunnen til det gode resultatet i fjor. For rundt ett år siden slukte seismikkselskapet TGS Spectrum.

Sats, Kid og Kitron til værs på børsen

Den siste måneden har imidlertid vært svært så god for Tveitereid. Siden slutten av mars er elektronikkselskapet Kitron opp 36 prosent. Etter å ga levert sterke førstekvartalsresultater torsdag steg Kitron-kursen nær 9,8 prosent. Dermed har Tveitereid sett aksjeposten sin i Kitron øke i verdi med 18 millioner kroner på en måned. Aksjeposten hans i elektronikkselskapet har nå en verdi på 65,4 millioner kroner. Også treningskjeden Sats og Kid Interiør, der investoren sitter med mindre poster, har steget kraftig i verdi den siste måneden. Kid er opp nær 33 prosent og Sats har steget 38,3 prosent på en måned. Aksjene hans i disse to selskapene har nå en verdi på rundt 17,5 millioner kroner. Til sammen eier selskapet hans aksjer for 83 millioner kroner gjennom disse selskapene. Da DN skrev om Tveitereid for rundt en måned siden gjorde han også oppmerksom på at han hadde eierandeler i andre aksjer som DN ikke fått med seg, både i Norge og Sverige. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.