– I 2017 hadde vi en engangskostnad i forbindelse med at vi flyttet noen rentesikringer fra et datterselskap til moderselskapet, og da får du jo en merkbar realiseringseffekt, sier eiendomsinvestor og utbygger Anders Buchardt.

Eiendomsinvestor og utbygger Anders Buchardt er fornøyd med resultatet fra året som var.
Eiendomsinvestor og utbygger Anders Buchardt er fornøyd med resultatet fra året som var. (Foto: Elin Høyland)

– Nå er det tilbake til normaliserte tall igjen, og da får vi det riktige bildet.

– Fin fremgang

AB Invest, hotell- og eiendomsutviklingsselskapet som eies av Anders og faren Arthur Buchardt, leverer sterke resultater etter det kraftige underskuddet i 2017. I 2018 fikk konsernet et resultat før skatt på 115 millioner kroner, mot et underskudd på 48 millioner kroner i 2017.

Omsetningen økte også i løpet av 2018 og endte på 530 millioner kroner mot 380 millioner i 2017.

– Det har vært en god utvikling på inntektssiden, der vi ser en fin fremgang på alle hotellene våre, sier Anders Buchardt, og legger til.

– Hovedinntektene våre, altså leieinntekter fra hotelleiendommene våre, er jo i stor grad basert på hvordan hotellene går, og i 2018 bikket vi for første gang 400 millioner kroner i leieinntekter. I tillegg kommer salgsinntekter fra ferdigstillelse og overlevering av fritidsleiligheter på fjellet.

– Ser brukbart ut

Nylig ble Mjøstårnet, omtalt som verdens høyeste trehus, ferdigstilt.

– Vi har i løpet av året gjennomført to betydelige oppgraderinger av hotellene våre, som har belastet driftskostnadene med 25 millioner kroner. Vi har også hatt en sluttføring av Mjøstårnet, verdens høyeste trehus. I tillegg har vi hemsedalsprosjektet Fýri, tidligere kalt Vy. Der fikk vi veldig god respons, og vi solgte alle leilighetene i løpet av et halvår. Vi skal nå i gang med et nytt leilighetsprosjekt på samme sted.

AB Invest har nå eiendom til en samlet verdi av ni milliarder kroner i konsernet og en belåningsgrad på rundt 50 prosent, ifølge Buchardt.

– Ettersom vi har lange leiekontrakter kan vi se at vi har 14 år gjenværende leietid, noe som gir god forutsigbarhet og et godt grunnlag for en betydelig satsing fremover. Alt i alt ser det brukbart ut for årene som kommer, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.