Meglerhuset ABG Sundal Collier fikk et resultat før skatt på 95,9 millioner kroner i tredje kvartal. Det er tilnærmet en dobling fra samme periode året før da resultat før skatt var 48,9 millioner kroner.

Inntektene var på 363 millioner kroner, opp fra 271 millioner kroner. Den kraftige inntektsøkningen er hovedsakelig knyttet til langt større inntekter fra selskapsrådgivning. Meglerhuset betaler et utbytte på 0,17 kroner per aksje for første halvår.

– Mens tredje kvartal normalt er det sesongmessig svakeste kvartalet, klarte vi å oppnå det sterkeste tredjekvartalsresultatet siden 2007 og det nest beste siden selskapet ble børsnotert for nesten 20 år siden, sier administrerende direktør Jonas Ström i ABG Sundal Collier i en melding.

Brennhett kapitalmarked

Andre halvdel av 2020 har vært et ekstremt hektisk år for norske meglerhus der børsnoteringer og kapitalinnhentinger har kommet som perler på en snor. Det var vanskelig å se for seg et fabelaktig år i mars, da korona i praksis stengte ned hele verden.

Midt i krisen sa Nordea-direktør Robert Næss at inntjeningen for 2020 blir ødelagt for de fleste selskaper, og rådet investorer til å posisjonere seg for 2021. Hvordan inntjeningen blir gjenstår å se, men det er ingen tvil om at aksjekursene i de børsnoterte selskapene på imponerende vis har karret seg bra opp fra bunnen.

Og flere søker lykken på børs. Så langt i år har 28 nye selskaper notert sine aksjer på Oslo Børs. 13 av dem i tredje kvartal – og dette kommer i tillegg til en rekke kapitalinnhentinger og obligasjonsutstedelser.

ABG Sundal Collier har sammen med en rekke andre meglerhus nytt godt av aktiviteten. ABG bisto i kvartalet blant annet Quantafuel og Nordic Semiconductor med sine kapitalinnhentinger, og Kistefos med å hente én milliard i obligasjonsmarkedet.

I tillegg bistår meglerhuset med transaksjoner i Sverige.

Toppsjefen virker fornøyd med markedet.

– Kapitalmarkedsdriften vår fyrer på alle sylindrene nå som aktiviteten i egenkapitalmarkedet forblir på rekordhøye nivåer og markedet for høyrenteobligasjoner tar igjen noe av det tapte fra første halvår, sier Ström, som påpeker at meglerhuset har vært involvert i 30 transaksjoner i kvartalet.

Pangstart på fjerde kvartal

Ström sier de har en rekordsterk pipeline for de neste kvartalene, spesielt innen egenkapitalmarkedene.

– Starten på nåværende kvartal har vært veldig sterk. Til dags dato har vi gjennomført fem ECM-transaksjoner (ECM = egenkapitalmarked, red.anm.), med brutto proveny på fire milliarder kroner, sier ABG-sjefen.

Meglerhuset har så langt i oktober hjulpet Play Magnus og Zaptec på børs, og bistår Arendals Fossekompanis grønne satsing Volue, samt House of Control som skal på børs senere denne måneden. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.