Mergermarket European M&A Awards gikk av stabelen torsdag kveld i London, og ABG Sundal Collier kunne nok en gang feire tittelen som beste norske finansielle rådgiver, for sjette gang.

– Det er hyggelig å vinne priser, spesielt når vi får vite at vi gjør det fordi vi er en aktør som over tid gjør mange, spennende og viktige transaksjoner som er komplekse og som er katalysatorer for endringer, sier Are Andersen, som leder investeringsbankvirksomheten i ABG Sundal Collier.

Mergermarket Awards kårer den banken som har markert seg best dette året. Både norske og internasjonale investeringsbanker er kandidater, og prisen henger høyt i bransjen.

Ser lyst på fremtiden

ABG Sundal Collier er positiv til markedsutsiktene, også markedet for oppkjøp og fusjoner. Andersen sier markedet nå ser mye bedre ut enn for et år siden.

– Da vi gikk ut av fjerde kvartal i fjor var det vanskelig i kapitalmarkedene. Fjerde kvartal i år ser mye bedre ut. Det ser positivt ut fremover, sier Andersen.

Han nevner i fleng et robust kapitalmarked, solid obligasjonsmarked, god balanse og egenkapital i selskapene og rimelig finansiering.

Bare nå i det siste trekker han frem ABG Sundal Colliers jobb med Euronexts kjøp av kontroll i NordPool, statens nedsalg i Entra og Altors nedsalg i TGS, som transaksjoner som er blitt godt mottatt i markedet.

– Geopolitisk uro er den største risikofaktoren, og kan gi uro i markedene, sier Andersen.

Handelskrigen mellom USA og Kina og brexit er gamle travere som ser like uavklarte ut nå som for et år siden, og har potensial til å ryste markedene.

Fem på topp

Mergermarket kåret kun én vinner. Her er meglerhusene rangert etter antall transaksjoner så langt i 2019:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • 1. ABG Sundal Collier - 18
  • 2. DNB Markets - 14
  • 3. Arctic Securities - 10
  • 4. Pareto Securities - 9
  • 4. Carnegie Investment Bank - 9