– Selvsagt hadde vi ønsket oss bedre tall, men jeg synes likevel vi leverer anstendig sett i forhold til et utfordrende marked, sier Jonas Ström, som overtar sjefsjobben i ABG Sundal Collier 1. mai etter Knut Brundtland, som nå blir arbeidende styreleder.

ABG Sundal Collier fikk en omsetning på 232 millioner kroner i første kvartal mot 305 millioner i samme periode i fjor. Det er en nedgang på 24 prosent.

Resultatet før skatt falt 56 prosent i samme periode, fra 73 millioner kroner i fjorårets førstekvartal til 32 millioner i år.

Aksjen var ned tre prosent på Oslo Børs ved 13-tiden tirsdag.

«Dramatisk fall»

En gjennomgåelse DN har gjort, viser at dette er det svakeste kvartalsresultatet selskapet har levert siden tredje kvartal 2012.

– Vår virksomhet er sesongbetont, så det er nok mer naturlig å sammenligne Q1 med tidligere Q1-resultater, men ja, det ble et svakt kvartal for oss, vedgår Jonas Ström.

Lav aktivitet i de nordiske primærkapitalmarkedene til tross for aksjemarkeder i bedring må ta sin del av skylden for smellen, påpeker han.

ABG Sundal Collier

– Volumene i ECM-markedet i Norden (selskaper som henter penger, red.anm.) er ned fra 22 milliarder til cirka fem milliarder Q1 over Q1, det er et dramatisk fall. Andre aktører har gjort det enda svakere enn oss, men vi er ikke immune mot markedssituasjonen, sier Ström.

Spesielt fornøyd med én ting

Når det kommer til Investment Banking-divisjonen, klarer imidlertid ABG Sundal Collier seg langt bedre:

– M&A (fusjoner og oppkjøp, red.anm.) kompenserte mye for den kraftige svekkelsen i kapitalmarkedsaktivitet, selv om det ikke veier helt opp, sier Jonas Ström.

– Hva skal ABG Sundal Collier nå gjøre for å snu de svake tallene?

– Vi skal fortsette å være relevante og levere gode råd, men vi ser at det er viktig for oss å ha flere ben å stå på, slik at vi ikke blir så avhengige av ett område. Skal jeg trekke frem én positiv ting ved resultatrapporten, er det at M&A delvis lykkes med å parere et svakt primærmarked. Det er vi godt fornøyd med, sier den påtroppende ABG Sundal Collier-sjefen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.