Meglerhuset ABG Sundal Collier fikk et resultat før skatt på 122 millioner kroner i fjerde kvartal. Dette er en svak reduksjon på én prosent samme kvartal i fjor.

Sammenlignet med foregående kvartal utgjør det imidlertid en dobling av resultatet. I tredje kvartal leverte meglerhuset som ledes av Knut Brundtland et resultat før skatt på 59 millioner kroner. Den gode innspurten på året betyr at ABG Sundal Collier får et resultat før skatt for hele 2017 på rundt 331 millioner kroner. Dette er en økning på 17 prosent 2016.

– 2017 har vært et suksessrikt år for ABG Sundal Collier, og fjerde kvartal har vært et spesielt hektisk kvartal med store regulatoriske endringer i industrien, skriver Brundtland i kvartalsrapporten.

Han melder om høy aktivitet i alle meglerhusets driftsområder og at selskapet har mange transaksjoner på trappene.

Varsler hyppige utbytter

ABG Sundal Collier melder onsdag morgen at styret har foreslått et kontantutbytte på 50 øre per aksje som vil bli utbetalt i mai. Selskapet varsler samtidig at det nå vil starte å betale utbytter hvert halvår, med start fra fremleggingen av tredjekvartalsrapporten.

– Det halvårige utbytte vil være basert på inntektene i årets seks første måneder og vil bli utbetalt sent i oktober eller tidlig i november, skriver Brundtland i rapporten.

Meglerhusets omsetning var på 403 millioner kroner i fjerde kvartal. Dette er en nedgang på fire prosent samme periode i fjor, men en betydelig økning fra 271 millioner kroner i tredje kvartal. For hele 2017 var omsetningen på rundt 1,28 milliarder kroner, en økning på tre prosent sammenlignet med foregående år. (Vilkår)

Han ble rik på et av Norges fremste dotcom-selskaper: – Hundre prosent flaks
Bakkejord sikret seg «et tresifret millionbeløp» da han solgte seg ut. Aksjen nådde 60 kroner ved børsnoteringen i mars 2000, men da dotcom-boblen brast var den nede i 4 øre.
02:17
Publisert: