ABG Sundal Collier er igjen samlet sett kåret til det beste meglerhuset i det norske markedet, ifølge Prosperas årlige undersøkelse. Dermed fortsetter hegemoniet som har plassert meglerhuset i tet det siste tiåret. Undersøkelsen er basert på en spørreundersøkelse blant meglerhusenes kunder.
Som i fjor topper ABG Sundal Collier rangeringen som finansielle rådgivere både innen fusjoner og oppkjøp, samt børsnoteringer og kapitalutstedelser.
Toppsjef Knut Brundtland er også svært tilfreds med kåringen.
– Det gleder meg å se at vårt merkenavn er sterkere enn JP Morgan og Goldman Sachs, og at vi har et enda klarere forsprang til våre norske og nordiske konkurrenter, sier Brundtland.
ABG-sjefen har tidligere uttalt at det blir færre transaksjoner i år enn tidligere antatt, og at det gjelder å tilpasse seg markedet prisingmessig.
Han peker på at flyfraktselskapet Jetpak hentet penger og ble børsnotert på Stockholmsbørsen onsdag, mens Arne Blystads shippingsatsing Songa Container nettopp fikk hentet 130 millioner dollar i kredittmarkedet. Begge transaksjonene ble ledet av ABG.
– Det viser at det fortsatt er mulig å gjøre riktig strukturerte transaksjoner, sier Brundtland.
Børsklimaet har vært særdeles utfordrende i deler av 2018.
Til tross for børsen tidligere i år steg til høyeste nivå noensinne, og er opp over fem prosent hittil i år, har det vært færre transaksjoner enn mange kanskje hadde ventet.
Corporate-sjef Petter J. Hagen i meglerhuset Carnegie bekrefter bildet.
Meglerhuset faller ned til en fjerdeplass sammenlagt, fra en annenplass i fjor, mens det er fraværende innen fusjoner og oppkjøp.
Regnes kun transaksjoner over 50 millioner euro, ligger Carnegie imidlertid på delt førsteplass med ABG innen kapitalinnhenting. Mens Carnegie tar førsteplassen for egenkapitaltransaksjoner, troner ABG ensom innen fusjoner og oppkjøp, foran DNB Markets, som de eneste meglerhusene som innfrir kategorien.
– Det har egentlig vært et bredt sett av gjennomførte transaksjoner i år, men volumet totalt sett har kanskje vært lavere enn ventet, sier Hagen.
Børsuroen har tiltatt i perioden etter sommeren, som har sett oljeprisen stige til et toppnivå på over 86 dollar fatet, for så å falle nær 30 prosent.
Bekymringer for svakere vekst i verdensøkonomien i kjølvannet av handelskonflikten mellom USA og Kina, usikkerhet og spenning knyttet til lange amerikanske renter, og avslutning av amerikanske og europeiske stimulitiltak har sendt markedet i en berg-og-dal-bane.
Best ser man dette i den såkalte «fryktindeksen», VIX, som effektivt har stengt igjen vinduet for transaksjoner i fjerde kvartal.
Carnegie-rådgiveren viser til det samme.
– Økt volatilitet gjør markedet vanskeligere, og da blir en del nye dealer skjøvet til neste år. Det er nok et bilde for markedet generelt, sier Hagen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.