Meglerhuset ABG Sundal Collier legger fredag morgen frem resultater for andre kvartal. Den ferske rapporten viser at inntektene endte på 809 millioner kroner, en økning på 99 prosent fra samme kvartal i fjor.

Resultat før skatt endte på 307,9 millioner kroner, opp fra 112,2 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

– Andre kvartal ble nok et stort kvartal. Inntektene i første halvår har nå passert 1,5 milliarder kroner og det er gledelig at inntektsbasen har blitt utvidet betraktelig de siste kvartalene, med høyere aktivitet i alle markeder, sier toppsjef Jonas Ström.

ABG-aksjen har steget over 50 prosent så langt i år. Meglerhuset prises til 4,5 milliarder kroner på Oslo Børs. Fredag morgen stiger aksjen rundt fem prosent fra start, og omsettes for rundt 10,1 kroner.

Mer enn 170 transaksjoner det siste året

ABG har vært meget aktive i kapitalmarkedet det siste året, og selv om fjorårets noteringsrush har avtatt noe så langt i år, har meglerhuset likevel tatt del i noen av årets så langt største børsnoteringer i Norge.

Det var blant annet med da Ferd børsnoterte kartongselskapet Elopak tidligere i år, i tillegg til noteringen av netthandelsselskapet Komplett.

Totalt har ABG bistått med over 170 kapitalmarkedstransaksjoner de siste tolv månedene.

– Vi har fått inn mer enn 150 milliarder kroner i transaksjonene, noe som er ny rekord for ABG. Veksten drives av en kombinasjon av et sterkt marked, men også fordi vi fortsetter å ta markedsandeler, sier toppsjef Ström.

I årets første halvår er inntektene på rett over halvannen milliard kroner, mens resultat før skatt for årets seks første måneder endte på 577,7 millioner kroner. Til sammenligning endte hele 2020 med inntekter på 1,9 milliarder kroner, og et resultat før skatt på 621,4 millioner kroner.

Fortsatte veksten

Meglerhuset har nytt svært godt av den høye aktiviteten i kapitalmarkedene det siste året. I 2020 ble fasiten en dobling av resultatet, og som et resultat ble det vedtatt et ytterligere utbytte som ble utbetalt tidligere i år.

– Det er det beste året siden finanskrisen, sa norgessjef Peter Straume til DN etter at årsrapporten ble lagt frem.

I første kvartal fortsatte tempoet i skyhøy fart, og inntektene økte med hele 181 prosent. Av toppsjefen Jonas Ström ble veksten tilskrevet en til dels gunstig markedssituasjon, men også at ABG fortsatte å ta markedsandeler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.