– Jeg har aldri gjort dette før, men jeg sitter og følger med på skjermen. Den har vært oppe i 100 kroner, men nå er den i 93 kroner. Det er 16 prosent opp fra tegningskursen, men samtidig har det bare vært handlet aksjer i 14 minutter, sier oppkjøpstopp Gert Munthe i Herkules Capital.
Mandag morgen ble den svenske hjemleveringstjenesten Linas Matkasse, som driver både Godtlevert og Adams Matkasse i Norge, notert på den svenske børsen First North. Det norske fondet Herkules Capital er største eier i selskapet og har fått en god start på børskarrieren.
I forbindelse med børsnoteringen ble det hentet 250 millioner svenske kroner med en tegningskurs på 79,5 kroner. Det verdsatte selskapet til 760 millioner svenske kroner. 15 minutter etter børsnoteringen ble aksjen handlet for langt over tegningskursen.
Utover dagen har kursen roet seg noe ned. Ved halv tre-tiden ble den handlet for 85 kroner per aksje. Det er en økning på nær syv prosent sammenlignet med tegningskursen.
– Det viktigste er at vi er veldig glade for å ha greid å børsnotere og snu et vanskelig selskap til å bli lønnsomt og sterkt. Vi gleder oss over mottagelsen selskapet har fått på børs, sier Munthe.
Ifølge prospektet skulle fondet redusere sin eierandel fra 28 prosent til mellom 14 prosent og 12 prosent i kapitalinnhentingen før noteringen. Det betyr at selskapet har solgt aksjer for enten 75 eller 100 millioner svenske kroner.
Munthe vil foreløpig ikke si om de har solgt aksjene for billig.
– Vi har holdt på et kvarter, så man skal ikke lese for mye ut av det, men det er stor interesse og vi blir mottatt vel, sier han.
–Har dere regnet på papirgevinsten deres ennå?
–Vi får vente et par dager med det, men det viktigste nå er at selskapet har fått en fin mottagelse.
Linas Matkasse ble startet av søskenparet Carolina «Lina» Gebäck og Niklas Aronsson og har drevet med hjemlevering av matvarer siden 2008. Herkules Capital kom inn på eiersiden i 2015.
I 2018 og 2019 var de samlede underskuddene i selskapet på over en halv milliard svenske kroner, men etter koronaen snudde utviklingen. Omsetningen økte til 1,2 milliarder svenske kroner, mens de satt igjen med et resultat etter skatt på 67 millioner svenske kroner.
– Siste kvartal i 2019 tjente vi penger. Januar og februar i 2020 var bra. Korona ga selvfølgelig en boost, men det er veldig viktig å få frem at vi hadde fått et sunt og lønnsomt selskap før korona, sa Munthe til DN tidligere i mars. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.