Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Adevinta skal gå av og forlate selskapet innen ett år, melder rubrikkselskapet torsdag.

Informasjonen kommer frem helt på slutten av pressemeldingen om resultatene for fjerde kvartal.

«Rolv Erik har informert og blitt enig med styret om at han vil gå av som konsernsjef og forlate virksomheten innen februar 2023 når gruppen publiserer sin årsrapport for 2022. Når han blir 60 i år, mener han dette er riktig tidspunkt for å planlegge hans avgang,» skriver selskapet.

Ryssdal var konsernsjef i Schibsted da Adevinta ble skilt ut av det norske medieselskapet i 2019, og tok over ledelsen for det nye selskapet. Under hans ledelse kjøpte Adevinta i 2020 rubrikkvirksomheten til Ebay, og ble med det en av de aller største spillerne i industrien.

Styret i Adevinta har startet prosessen med å finne Ryssdals arvtager, og vil se etter kandidater både innenfor og utenfor selskapet, heter det i meldingen.

Adevinta rapporterte for øvrig en omsetning på 394 millioner euro i fjorårets fjerde kvartal, litt under analytikernes forventninger på 412 millioner. Det er likevel en økning på fem prosent fra samme kvartal i 2020.

Ebitda kom på 124 millioner euro, mot ventede 135 millioner, en nedgang på ni prosent fra samme periode året før.

Selskapet melder at det vil kjøpe tilbake opptil ti millioner egne aksjer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.