Brødrene Kristian og Roger Adolfsen har slått seg opp på blant annet barnehager, hoteller og eiendom, og det er gjennom hotellselskapet Norlandia de to nå går inn på Hellerudsletta. Det gjør de to i samarbeid med Hellerudsletta Eiendom, et selskap som eier og utvikler tomten på hele 350 mål på Hellerudsletta, som ligger nærmest midtveis mellom Oslo og Gardermoen.

X Meeting Point.
X Meeting Point. (Foto: Astrid Waller)

Hellerudsletta Eiendom er eid av en lang rekke investorer, der Arne Blystads Songa er største eier med direkte og indirekte eierskap av oppunder 36 prosent av aksjene i selskapet.

Skipsreder Arne Blystads Songa er største eier i Hellerudsletta Eiendom.
Skipsreder Arne Blystads Songa er største eier i Hellerudsletta Eiendom. (Foto: Fredrik Bjerknes)

Administrerende direktør i Norlandia Hotel Group, Morten A. Kahrs forklarer hvorfor Norlandia velger å gå inn i et konferansesenter midt under koronakrisen.

– Dette er et langsiktig prosjekt og det er et anlegg som vil ta tid å bygge opp. Det er ikke en kortsiktig tankegang. Vi har lagt en plan der vi over tid vil bygge opp, for så å komme tilbake, sier Kahrs, som er på bilferie med familien da DN ringer.

Samarbeidet er kommet i stand ved at Norlandia Hotel Group og Hellerudsletta Eiendom sammen har stiftet Hellerudsletta Drift, som skal drifte X Meeting Point videre.

Morten A. Kahrs, Administrerende direktør for Norlandia Hotel Group.
Morten A. Kahrs, Administrerende direktør for Norlandia Hotel Group. (Foto: Robert Dahlberg/Pressebilde Norlandia)

– Sammensetningen i det nye selskapet går ut på at vi kommer med drift og kompetanse og de med det som går på eiendommen, men vi sitter begge i samme selskap.

– Vi tok over på fredag og har vårt første arrangement allerede 13. august da det skal være en sportsmesse der vi vil slippe inn 200 personer om gangen på grunn av koronatiltak.

I pressemeldingen skriver Khars at til tross for at det har vært en utfordrende tid for bransjen, er det viktig å se nye muligheter, konsolidere og skape nye samarbeidsformer.

Koronaviruset har ført til krisestemning i hotellbransjen. I vinter kom det frem at hotellkonsernet bak X Meeting Point, Maribel, var preget av betydelige underskudd og i tillegg var i brudd med lånebetingelsene. Nedstengningen som koronakrisen førte med seg ble spikeren i kisten for hotellselskapet, og i midten av juli måtte både Maribel og datterselskapet X Meeting Point Norway melde konkurs.

Nå har altså Norlandia sikret videre drift for konferansesenteret.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

X Meeting Point er et konferanse- og eventsenter som tidligere har ligget under hotellselskapet Maribel. Etter Maribels konkurs har Norlandia og Hellerudsletta Eiendom overtatt driften.
X Meeting Point er et konferanse- og eventsenter som tidligere har ligget under hotellselskapet Maribel. Etter Maribels konkurs har Norlandia og Hellerudsletta Eiendom overtatt driften. (Foto: Aleksander Nordahl)