Utleieselskapet Airbnb meldte i august at det har søkt om børsnotering.

Ifølge Reuters, som refererer til personer med kjennskap til saken, vil selskapet hente inn omtrent tre milliarder dollar, tilsvarende cirka 30 milliarder kroner.

Selskapet sikter mot en børsnotering en gang i desember, sier kildene Reuters har vært i kontakt med.

Kildene tar forbehold om at tidspunktet er forbeholdt endringer og markedsforhold, spesielt volatilitet i kjølvannet av valget.

Børsnotering

Selskapet sendte søknaden om børsnotering i november.

Airbnb permitterte i mai nesten 1900 ansatte, omtrent 25 prosent av de ansatte i selskapet. Flere kortsiktige utleieverter har også klaget på for sen eller manglende betaling fra Airbnb, som ifølge kilder avisen Wall Street Journal har vært i kontakt med har samlet opp stor gjeld som følge av virussituasjonen.

Ifølge CNBC ble selskapet verdsatt til 18 milliarder dollar etter sin siste kapitalinnhenting i april - en måned etter at koronavirusets herjinger rammet markedene. Det var halvparten av det selskapet ble verdsatt til i 2017.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.