Tre aksjeplukkere kjemper om å levere høyest avkastning i 2017. Her er deres tips for den tolvte uken av årets ukeportefølje. 

Bytter bank

Sparebank 1 Markets mener gassrederiet Avance Gas Holding, Sparebank 1 SR Bank og oljeselskapet Aker BP er noe å satse på denne uken, mens Storebrand ryker ut.  

I fjor høst gjennomførte  gassrederiet Avance Gas Holding en restrukturering etter å ha meldt om et tøft marked i 2016 og svake utsikter for 2017. Det gjør at Sparebank 1 Markets tror selskapet vil klare seg gjennom nedturen i det globale shippingmarkedet. 

– Vi estimerer at likviditeten er tilstrekkelig til å klare seg gjennom denne nedsyklusen. Ordreboken har kommet kraftig ned, og med en forventning om en prosents netto flåtevekst i 2018 bør vi se en betydelig forbedring i markedsbalansen og dermed høyere dagrater, sier analytiker Lars-Daniel Westby i Sparebank 1 Markets.

Etter en uke med økte rater i markedet, flat utvikling for Avance Gas Holding på børsen og det meglerhuset omtaler som en attraktiv prising i forhold til verdiene på selskapets eiendeler, såkalt P/NAV-rate, gjør at meglerhuset tar inn selskapet. 

Det Kjell Inge Røkke-dominerte oljeselskapet Aker BP har de siste to ukene falt over 13 prosent på Oslo Børs. Her ser Westby kjøpsmuligheter, og peker blant annet på at sentimentet i oljemarkedet ventes å snu etter en tøff periode, forventninger om sterk produksjonsvekst i årene fremover og det han kaller «en opportunistisk tilnærming til oppkjøp» på den norske sokkelen.

Westby tar ut Storebrand, men vil beholde bankeksponeringen og tar dermed inn Sparebank 1 SR Bank. 

– Storebrand har over de siste månedene hatt en fantastisk reise på børsen, drevet av utsikter til høyere renter. Men, etter at Norges Bank valgte å holde styringsrenten uendret forrige uke og senket rentebanen, velger vi å ta gevinst, sier Westby. 

Den bergensbaserte milliardæren Trond Mohn sendte aksjekursen ned i Sparebank 1 SR Bank da han solgte seg ut av banken nylig. Der gjør prisingen i banken attraktiv, ifølge Westby. 

«Gode tider»

Aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB Markets gjør plass til Skandiabanken ut denne uken, men vinker farvel til gassrederiet BW LPG. 

 – Det er gode tider for norsk finans, sier Tunaal. 

Han viser til at det fortsatt er sterk etterspørsel etter lån og at tapene for norske banker er lave. Tunaal tror også Skandiabanken, som i sin tid var Norges første rene nettbank, er godt posisjonert for å møte digitaliseringstrenden i norsk finans. 

Skandiabanken er ned seks prosent på Oslo Børs den siste måneden, som ifølge Tunaal gir en god kjøpsmulighet. 

Den siste måneden er BW LPG opp over 14 prosent på Oslo Børs, men Tunaal peker på usikkerhet fremover for selskapet. 

– Vi tar ut BW LPG etter god utvikling den siste tiden. Det er fortsatt usikkerhet knyttet til den ventede forbedringen i markedet til sommeren, sier han. 

Tror på Kværner

Alexander Larstedt Lager, porteføljeforvalter i Arctic Fund Management, gjorde ingen endringer i porteføljen uke 11, men det gjør han denne uken. To selskaper tas inn i porteføljen, Link Mobility Group og Kværner, mens Europris plukkes ut. 

Forrige uke tildelte Statoil det Kjell Inge Røkke-kontrollerte oljeserviceselskapet Kværner en totalkontrakt for oppgradering av Njord A-plattformen. Avtalen har en estimert verdi på rundt fem milliarder kroner og vil utgjøre rundt 3000 årsverk. Det er blant grunnene til at Lager nå tar inn selskapet i sin portefølje. 

– Tildelingen av Njord-kontrakten på fredag var større enn forventet og gir arbeid til verftet på Stord i flere år fremover. Ordreboken for 2018 er nå godt dekket, sier Arctic-forvalteren.

Han tror på gode utsikter fremover.

– Selskapets kontanter utgjør brorparten av dagens aksjekurs, selv med en normalisert arbeidskapital. I tillegg har Kværner gode muligheter til å vinne store kontrakter over de neste par årene, for eksempel på Johan Castberg og Johan Sverdrup fase 2, sier Lager. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.