– Dagens kunngjøringer vil styrke Aker Horizons' kapasitet til å fremskynde overgangen til grønn energi og grønn industri, og samtidig maksimere påvirkningskraft og verdiskaping, sier Aker-sjef og styreleder i Aker Horizons, Øyvind Eriksen, i forbindelse med dagens nyheter.

Disse planene la Aker frem i dag:

  • Aker Horizons sluker Aker Offshore Wind og Aker Clean Hydrogen
  • Planen er i tillegg å slå Aker Offshore Wind sammen med Mainstream Renewable Power
  • Aker Horizons vil selge porteføljeselskapet Rainpower Holding til Aker Solutions

I to separate børsmeldinger onsdag morgen ble det meldt at Aker Clean Hydrogen og Aker Offshore Wind slås sammen med Aker Horizons.

Både Aker Clean Hydrogen og Aker Offshore Wind blir dermed heleide datterselskaper i Aker Horizons, og ikke egne børsnoterte selskaper.

Aker Horizons-aksjen falt over fem prosent kort tid etter børsåpning, men noen timer senere har det snudd og aksjen er opp rundt 0,5 prosent.

– Norge har alle forutsetninger for å bygge grønne næringer, med tilgang til både rimelig energi og avanserte tekniske og ingeniørfaglige ferdigheter, sier Aker Horizons-sjef Kristian Røkke.

Aksjonærer i Aker Offshore Wind vil motta 0,1304 vederlagsaksjer i Aker Horizons per aksje eid i Aker Offshore Wind. Dette er basert på en gjennomsnittskurs fra de siste 30 dagene, og tilsvarer 3,01 kroner per Aker Offshore Wind-aksje. Det er en premie på 6,9 prosent fra tirsdagens sluttkurs.

Aksjonærer i Aker Clean Hydrogen mottar 0,2381 vederlagsaksjer per aksje eid i Aker Clean Hydrogen, basert på en gjennomsnittskurs fra de siste 30 dagene. Dette tilsvarer 5,49 kroner per Aker Clean Hydrogen-aksje, en premie på 16,7 prosent fra sluttkursen tirsdag.

Ved fullføring av fusjonen vil aksjonærene i Aker Clean Hydrogen og Aker Offshore Wind motta totalt 80,6 millioner aksjer i Aker Horizons, tilsvarende 13,22 prosent av utestående aksjer i selskapet.

Vil fremskynde overgangen til fornybar energi

«Med transaksjonene og initiativene som ble kunngjort i dag, styrker Aker Horizons sin posisjon som en frontfigur i å bygge bransjeledende selskaper og utvikle integrerte grønne verdikjeder for å avkarbonisere kraft og industri», det skriver Aker Horizons i en separat børsmelding som begrunnelse for reorganiseringen av fornybarsatsningen.

Samtidig melder Aker Horizons at det har til hensikt å slå sammen Aker Offshore Wind og Mainstream Renewable Power.

Selskapet har som mål å gjøre Mainstream Renewable Power til et ledende globalt energiselskap.

– Aker Horizons' kompetanse på å utvikle attraktive investeringsmuligheter og ledende prosjekter globalt, gjør det ideelt posisjonert for å samarbeide med Aker Asset Management for å bringe finanskapital nærmere industriell ekspertise for å akselerere overgangen til nullutslipp, sier Aker Asset Management-sjef Yngve Slyngstad.

I desember ble det kjent at tidligere oljefondssjef, Slyngstad, skal lede Kjell Inge Røkkes gigantiske nysatsing på kapitalforvaltning. I Aker Asset Management er målet å bygge opp et fond på 1000 milliarder kroner.

SE DN STUDIO: Det grønne industrieventyrets uløste problem: Hvordan er det mulig å tjene penger?
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik vil Vestre gjøre Norge til en grønn industrigigant
Næringsminister Jan Christian Vestre skal lede omstillingen av norsk næringsliv med et grønt veikart.
01:60
Publisert: