Aker har nettopp lagt frem resultater for fjerde kvartal.

I det tradisjonelle brevet til aksjonærene skriver Øyvind Eriksen at selskapet nå, etter å ha fått nei fra politikerne i Bærum, vil snakke med politikerne og andre for å finne alternative måter å realisere tårnet «Det store blå» i Bærum eller andre steder.

Arkitektur-professor om Røkkes skyskraper-drøm: - Jeg behøver ikke si mer
– Den som er høyest, er best. Behøver ikke si mer
01:19
Publisert:

– Behovet og viktigheten av et slikt senter er ganske enkelt for stort til å mislykkes, sier Eriksen.

Akers drøm er at skyskraperen skal bli Verdenshavenes hovedkvarter.

Bærum sa nei – Bergen melder seg på

Planene om en 250 meter høy skyskraper på Fornebu har skapt både begeistring og skepsis i Bærum kommune. Denne uken ble det kjent at det er politisk flertall mot skyskraperen i kommunen. Tirsdag inviterte Aker og Røkke politikere gruppelederne for de ulike partiene i kommunestyret til et møte for å orientere politikerne.

På kommunestyremøtet 27. mars skal saken avgjøres.

I mellomtiden jobbes det med å få «Det store blå» til Bergen. Byrådsleder i Bergen, Harald Schjelderup, mener konseptet hører hjemme i Bergen som han sier er hovedstad for marine og maritime næringer.

Ikke fornøyd med politikerne

I aksjonærbrevet virker Aker-sjefen lite fornøyd med hvor kjappe politikerne i Bærum har vært med å si nei til skyskraperen.

– Et standpunkt er blitt tatt før en søknad engang er blitt sendt inn til kommunen. Reaksjoner på høyden av bygget har skygget over det større formålet, sier Eriksen.

– Uansett er Aker fortsatt bestemt på å etablere Verdenshavenes hovedkvarter, inkludert å utvikle et bygg som vil bli et symbol som skal minne verden på den kritiske oppgaven vi står overfor, sier han.

På kvartalspresentasjonen sier Eriksen at Aker vil ta en beslutning knyttet til utbygging av skyskraperen innen et år, ifølge TDN Direkt.

Slik blir bygget

De nåværende planene for «Det store blå» er at cirka to tredjedeler av bygget skal være kontor og publikumsarealer. Halvparten av disse vil ifølge Røkkes eiendomssjef Torstein Storækre i FP Eiendom båndlegges til havformålet.

Nåværende skisse av «Det store blå».
Nåværende skisse av «Det store blå». (Foto: FP Eiendom)

Leie for disse arealene skal garanteres og fremleies til organisasjoner og bedrifter som skal jobbe for bedre hav, men som nødvendigvis ikke kan betale full leie.

«Den siste tredelen vil være hotell og «long stay»-leiligheter som vi mener er sentralt for å sikre puls og døgnkontinuerlig aktivitet i bygget samt kunne være vertskap for store havkonferanser», skriver Storækre i en epost til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjell Inge Røkke hylles som «original gangster» i denne litt annerledes bursdagsgaven produsert av rapperen Oral Bee, hans kompanjong Mr. Pimp Lotion og operasanger Didrik Solli-Tangen
03:53
Publisert: