Aker Solutions skriver i en melding onsdag at offshore vindvirksomheten nå er blitt overført til Aker Offshore Wind Holding og at karbonfangstvirksomheten er overført til Aker Carbon Capture.

Aker Solutions vil som tidligere varslet hente penger til de to selskapene. Størrelsesorden vil være på rundt 500 millioner kroner til hver av datterselskapene, totalt én milliard kroner, opplyser selskapet nå.

Rigges for børs

  • Aksjene i Aker Offshore Wind vil bli tilbudt til kurs 1,47 kroner. Den kursen priser egenkapitalen i selskapet til rundt 400 millioner kroner før emisjonen.
  • Aksjene i Aker Carbon Capture vil bli tilbudt til kurs 1,70 kroner. Kursen priser egenkapitalen i selskapet til rundt 460 millioner kroner før emisjonen.

Etter kapitalinnhentingen er de to selskapene ventet å bli notert på handelsplattformen Merkur Market på Oslo Børs.

Vil garantere

«Bookbuildingen», prosessen der meglerhusene lodder stemningen og får investorer til å tegne seg, varer fra børsåpning onsdag frem til børsen stenger torsdag klokken 16:30.

Aker, som er kontrollert av industribygger og milliardær Kjell Inge Røkke, er desidert største eier i Aker Solutions. Det opplyses onsdag at Aker vil garantere for en full tegning i den kommende emisjonen, gitt en minsteallokering av aksjer tilsvarende en minimumstegning på henholdsvis 320 og 300 millioner kroner i Aker Offshore Wind og Aker Carbon Capture.

Aker vil videre inngå en såkalt «lock-up-avtale» hvor selskapet ikke kan selge noen av de nye aksjene i en periode på seks måneder. Første handelsdag for de to selskapene er ventet å være 26. august.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.