Aker Solutions undervannskompresjonsteknologi er blitt valgt av Chevron Australia til Jansz-Io kompresjonsprosjektet offshore i vestre Australia, opplyses det i en melding fra selskapet.

Selskapet er i avsluttende forhandlinger om avtalen, og kontrakten har en forventet verdi på om lag syv milliarder kroner.

Handelen i Aker Solutions-aksjen ble fredag morgen stanset i påvente av meldingen fra selskapet. Klokken 11.55 ble handelen i aksjen startet opp igjen, og rundt klokken 12.00 steg Aker Solutions-aksjen over ni prosent.

Gassfeltet Jansz-Io er en del av det større Gorgon-prosjektet, der Chevron Australia er operatør.

Tidligere fredag skrev Reuters at Chevron og partnerne er blitt enige om å gå videre med Jansz-Io kompresjonsprosjektet, og at det totalt skal investeres fire milliarder dollar. Det tilsvarer nær 35 milliarder kroner med dagens kurs.

Oljegiganten Chevron er operatør for Gorgon-feltet, og eier 47 prosent av prosjektet. Exxon Mobil, Royal Dutch Shell og Osaka Gas er blant operatørene.

Aker Solutions er notert på Oslo Børs og har en markedsverdi på 8,6 milliarder kroner. Siden mars i fjor, da pandemien for alvor brøt ut, har Aker Solutions-aksjen steget over 300 prosent. Siden toppen høsten 2018 har imidlertid aksjen falt rundt 60 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.