Det er oljefondssjef Nicolai Tangen som kommer med nyheten selv på Linkedin: Fondets tidligere aksjesjef Petter Johnsen melder overgang til Akers nye kapitalforvaltningsvirksomhet, der han også blir sjef for aksjer.

– Vi er veldig glade for at Petter Johnsen, som tidligere var i ledergruppen i Norges Bank Investment Management, har fått muligheten til å lede den nye aksjevirksomheten i Aker. Jeg vil takke ham for 19 år med hardt arbeid, og ønsker ham alt godt fremover, skriver Tangen, og legger til:

– Opp og frem!

Ikke den første

Det er ikke første gangen Tangens forgjenger, Yngve Slyngstad, som i fjor fikk i oppdrag å lede Akers nye satsing, rekrutterer fra organisasjonen han ledet helt til høsten 2020.

DN har tidligere skrevet om flere ansettelser, og sitert Slyngstad på at han «selvsagt» kunne komme til å hente flere.

– Fremtidens ledere i Oljefondet er de som begynner hos oss nå, sa Slyngstad i juni, i et intervju der han beskrev Aker-satsingen han bygger opp som det mest spennende stedet å jobbe i norsk finans akkurat nå.

Petter Johnsen, som lenge var Oljefondets aller best betalte leder, gikk ut av ledergruppen i mai. Kort tid etter ble hans etterfølgere ansatt: Daniel Balthasar og Pedro Furtado Reis deler nå på oppgaven som direktører for aksjeinvesteringer.

Skulle bygge miljø i Oslo

Johnsen ble imidlertid værende i fondet på det tidspunktet. Planen var at han skulle flytte fra London til Oslo over sommeren og starte i en ny rolle som porteføljeforvalter og jobbe med å utvikle det aktive kapitalforvaltningsmiljøet i den norske hovedstaden. Dette er en av Tangens satsinger etter at han overtok som toppsjef, og den ble lansert av Tangen og Johnsen sammen i januar 2021.

Tangen uttalte i mai i år at han var veldig glad for å beholde Johnsen:

– Vi er veldig glade for at vi vil få dra nytte av hans ekspertise i Oslo, når han nå skal flytte til Norge etter flere år i Storbritannia. Det er en perfekt match med våre planer om å styrke det aktive kapitalforvaltningsmiljøet i Oslo, sa han.

Tangen ønsker ikke å si noe utover det han skriver på Linkedin, og Johnsen vil ikke gi noen kommentar, opplyser Norges Bank Investment Management torsdag. Nbim har heller ingen informasjon å dele om når Johnsen slutter og begynner i ny jobb. Det har ikke lykkes DN å få tak i Slyngstad.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.