Den nye teknologibanken Aprila Bank hentet mot slutten av fjoråret inn 170 millioner kroner i startkapital. Fredag ble selskapet registrert på NOTC-listen.

På eiersiden i banken er alpinstjernen og investoren Aksel Lund Svindal, ifølge en fersk presentasjon av selskapet.

Lund Svindal, som både har vunnet OL-gull og VM-gull i alpint, har gjort det stort som investor, og tjente 27,5 millioner kroner på investeringene sine i fjor.

Alpinstjernen står personlig oppført med 650.000 aksjer i banken, som basert på siste kurs på syv kroner er verd 4,5 millioner kroner.

– Vi har vært mye i bank og synes presentasjonen deres hadde en del positive sider som skilte seg fra ting vi ikke har gått inn i, sier Bjørn Svindal til DN.

«Tror det blir bra»

Han er Lund Svindals far og investerer sammen med sønnen. Også han eier aksjer i Aprila Bank gjennom investeringsselskapet Riisalleen Invest.

Aprila Bank er en heldigital bank for bedriftsmarkedet og spesialiserer seg på å gi raske og digitale banktjenester til bedrifter. Banken er nå priset til 253 millioner kroner.

Overfor nettstedet Shifter omtaler daglig leder Per Christian Goeller banken som Norges første teknologibank rettet mot bedriftsmarkedet.

– Vi falt litt for det. Det er ikke et selskap vi har en aktiv rolle i, men vi følger med og tror det kan bli bra, sier Bjørn Svindal.

Også tidligere Skagen-forvalter Kristoffer Stensrud og familien eier i aksjer i banken gjennom selskapet Asteroidebakken. De eier aksjer for til sammen 2,2 millioner kroner.

«Spennende med oppstartsselskaper»

Aprila Bank-investeringen er ikke første gang Svindal har satset på bank. DN har tidligere omtalt at han på få år tjente 50 millioner kroner på å selge aksjer i forbrukslånssbanken Bank Norwegian. Pareto Bank var også en sterk bidragsyter til at Svindals investeringsselskap A Mangement endte med et resultat før skatt på 27,5 millioner kroner i fjor.

Lund Svindal er på eiersiden i flere oppstartsselskaper, der de fleste satser på ulik teknologi.

Idrettsutøveren har tidligere uttalt til DN at han ønsker å være med å utvikle denne type selskaper. I perioder der skader har satt ham på sidelinjen, har turen gått til USA for oppsøke gründermiljøer og store selskap som Google og Facebook.

Blant oppstartsselskapene alpinisten har puttet penger i er Norselab, Disruptive Technologies, Vision Io og Owners Room.

– Vi har gjort det såpass godt med tradisjonelle aksjer, så da er det spennende å gå inn i oppstartsselskaper. Vi vet man kan gå på tap på den type investeringer, men muligheten for inntjening hos dem som lykkes er store, så da kan man satse på den måten, sa faren Bjørn Svindal til DN tidligere i år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Får bare 10 prosent av sikringsmidlene de ba om
Regjeringen har de siste årene satt av stadig mindre beløp til sikringsarbeid i statsbudsjettet.
00:47
Publisert: