Nordnets privatkunder nettotegnet fond for 238 millioner kroner i januar, fordelt over aksjefond for 180 millioner, rentefond for 46 millioner og kombinasjonsfond for 12 millioner, heter det i en melding fra Nordnet søndag. Det er den beste måneden for nettmegleren siden januar i fjor.

De norske fondene Nordnet Superfondet Norge, Forte Trønder og Alfred Berg Gambak var de mest solgte.

– Jeg er overrasket over hvor raskt stemningen har snudd på verdens børser. Før jul var det temmelig dystert i aksjemarkedene. Nå er det nesten partystemning, sier Bjørn Erik Sættem, spareøkonom i Nordnet.

– Det er vanlig at aksjemarkedene overreagerer både på oppsiden og nedsiden. Det virker som at investorene i romjulen plutselig bestemte seg for at aksjekursene hadde falt for mye, og at fremtidsutsiktene ikke var så svake som kursene tilsa, legger han til.

Oslo Børs, som står oppe i en budkamp, hadde en oppgang på over 4,5 prosent i januar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Huseier: –Jeg har ikke tenkt på strømprisen siden vi fikk solcellepanelene
Kan gi 18 år med gratis strøm.
02:13
Publisert: