Arctic gjorde flest endringer denne uken, der de fjernet TGS-Nopec, Bonheur og Grieg Seafood.

– Temaet rundt klima knyttet til olje og oljeservice er økende, og vi tror det kan bli vanskelig å oppnå multipler på linje med tidligere topper for oljeservicebransjen selv om tallene kan være på bedringens vei etter flere magre år, sier investeringsdirektør Albert Collett i Arctic angående TGS-aksjen.

– Bonheur-aksjen har gjort jobben sin i ukeporteføljen. Vi valgte også å ta ut en lakseaksje fra porteføljen, Grieg Seafood har gått sterkt og valget falt på denne, sier Collett.

Tre ned – én opp

Arctics portefølje er ned 2,3 prosent siden forrige uke, mot Oslo Børs' hovedindeks som er ned 1,53 prosent i samme periode.

DNB Markets er ned minus 2,6 prosent denne uken, og Alfred Berg ned 1,9 prosent. Sparebank 1 Markets er ukens vinner med 0,6 prosent ned, og slår da også hovedindeksen.

Relativ vinner

Sparebank 1 Markets gjorde to endringer denne uken da meglerhuset hentet inn Telenor og kvittet seg med Lerøy Seafood.

– Denne uken gjør vi plass til Telenor etter at aksjen falt overraskende mye på rapporteringsdagen til morselskapet forrige uke, skriver analytiker for Sparebank 1 Markets Petter Kongslie i en epost.

En annen grunn skal være å bytte ut en defensiv aksje med en annen grunnet utviklingen i Iran, i dette tilfellet Lerøy Seafood.

– Når aksjen tilbyr åtte prosent direkteavkastning inkludert tilbakekjøp som vi tror vil finne sted de neste to-tre årene, en attraktiv eksponering i et vedvarende lav-rente scenario med fallende tiårs amerikansk stat og har åpenbare triggere i ytterligere konsolidering, inkluderingen av oppkjøpet i Finland og sammenslåingen med Axiata i Asia, tror vi aksjen vil være en relativ vinner fremover med økt politisk risiko i Midtøsten, skriver Kongslie. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.